Microservices en containers uit Amsterdam

Niet alle technologische innovatie komt uit het verre Silicon Valley. De meest recente vliegende start komt namelijk uit Amsterdam.

De startup Magnetic.io ontwikkelt software voor microservices-architecturen, waarbij gebruik wordt gemaakt van zogeheten containersoftware. Microservices en containers werken uitermate goed samen en maken het mogelijk om slimmer en sneller nieuwe diensten en updates uit te rollen. Dat gaat het jonge bedrijf zo goed af dat er al plannen zijn om een tweede kantoor te openen… in Silicon Valley.

Magnetic.io ontwikkelt opensource software die veelgebruikte containersoftware aanstuurt en daar waardevolle functionaliteit aan toevoegt. Hiermee wordt het mogelijk om de voordelen van microservices-architecturen sneller en beter te gebruiken.

Hoewel de Amsterdamse startup nog in de kinderschoenen staat, wil het wel profiteren van het ‘first mover advantage’. Olaf Molenveld en zijn medeoprichters zagen een paar jaar geleden dat organisaties als Netflix, Spotify, Twitter en AirBnb hun eigen systemen ontwikkelden op basis van containersoftware, microservices en reactive frameworks. Het succes ervan doet veel bedrijven watertanden, maar zelf ermee aan de slag gaan is meestal een onbereikbaar dure en complexe wens. Het opensource-project van Magnetic.io, Vamp, verpakt de inzichten en technologieën op het gebied van containers en microservices in een snel toepasbaar en krachtig product, dat gratis te downloaden is.

Ook de minder grote bedrijven die veel met de cloud doen, kunnen vanaf begin 2016 meeprofiteren van deze nieuwe ontwikkelingen.

Hoe? Lees het hele verhaal online of in ICT/Magazine van juni/juli.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...