Microsoft brengt Office 2021 verschenen

Windows 11 widgets

Vandaag komt Microsoft met de nieuwe Office 2021. Tegelijkertijd vindt ook de lancering plaats van het nieuwe OS Windows 11.

Volgens het bedrijf zijn er lessen getrokken uit de coronaperiode met veel thuiswerken en alle uitdagingen die dat met zich meebracht. Zo werkt Office 2021 ook op de drie meest actuele versies van MacOS.

Consolidatie

Het bedrijf zet met het nieuwe Office 2021 verder vooral in op consolidatie en verbetering. Zo kunnen meerdere auteurs, net als in Office 2019 tegelijk werken in een Word-document. Wel moet iedereen werken via de OneDrive, de standaard bijgeleverde clouddienst. Verder ondersteunt Office 2021 ook Teams.

Het nieuwe pakket beschikt verder over een nachtmodus. Office 2021 is er in een zakelijke en particuliere variant.

Windows 11

Windows 11 is er als gratis upgrade van het bestaande Windows 10. Wie een pc heeft met Windows 10 krijgt de update naar 11 gratis aangeboden. Het nieuwe besturingssysteem heeft een nieuw startmenu en een nieuwe vormgeving.

Het bedrijf voegde een nieuwe functie toe: Desktops. Hierin kunnen gebruikers gebruikmaken van meerdere bureaubladen tegelijk. Wisselen tussen de bureaubladen kan horizontaal.

Teams

Verder is Teams beter in het systeem ingebouwd. Teams zit nu standaard in de taakbalk en is zo beter toegankelijk.

Zo wordt het volgens het bedrijf eenvoudiger om privé en werk te scheiden door een bureaublad in te richten voor persoonlijke dingen en een andere alleen te gebruiken voor werkzaken.

Het nieuwe systeem biedt verder de mogelijkheid om bij gebruik van meerdere apps tegelijk die schermvullend moeten zijn, dit ook boven elkaar te kunnen doen.

Verder zijn de Widgets nieuw. Dit zijn venstertjes die je vanaf de linkerzijde het scherm in kunt schuiven. Die blokjes laten het weer zien, een kalender, takenlijst en bijvoorbeeld recente bestanden. Deze functie is nog niet helemaal uitontwikkeld. Voorlopig kun je alleen widgets van het bedrijf zelf gebruiken. Het is de bedoeling dat er later ook widgets van derde partijen beschikbaar komen.

Systeemeisen

Handig voor laptops is de mogelijkheid is de ondersteuning voor Dynamic Refresh Rate, in het systeem. De verversingssnelheid van het scherm past zich steeds aan op wat de gebruiker doet. Windows 11 wisselt automatisch tussen 120Hz als je aan het scrollen bent en 60Hz als je bijvoorbeeld kijkt naar een video. De bedoeling is dat het zuiniger is en dat dus de accu langer meegaat.

Let wel op: de systeemeisen om Windows 11 te kunnen draaien zijn wel hoger als die van Windows 10. Je kunt wel vooraf controleren of het gaat lukken.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X