Microsoft stopt tijdelijk met optionele updates Windows

windows logo updates en optionele updates

Techreus Microsoft stopt tijdelijk met het uitbrengen van optionele updates van Windows. Dit zijn de zogenaamde C en D-updates. Het bedrijf speelt daarmee capaciteit vrij voor extra stabiliteit van het systeem. De updatepauze gaat in mei in.

Het uitbrengen van securitypatches en beveiligingsupdates heeft volgens Microsoft de grootste prioriteit. Daarom worden alle niet-essentiële en optionele updates tijdelijk gestopt en beveiligingsupdates juist sneller uitgevoerd. Het geldt voor alle consumenten- en zakelijke versies van het systeem.

 

Rangschikking

De maatregel is voor alle nog ondersteunde versies van Windows. Dit zijn Windows 10, versie 1909 tot aan Windows Server 2008 SP2. Ondersteuning voor oudere versies komt niet terug.

Hoelang dit gaat duren is nog niet duidelijk. Wel maakte het bedrijf duidelijk dat het kijkt naar de ontwikkelingen rond de covid19-pandemie. Microsoft wil daarmee in de pas lopen.

Het bedrijf maakte in de updates altijd al een rangschikking in bijvoorbeeld B-, C- en D-updates. Vooral de C- en D-klasses zijn optionele updates. Het gaat dan vaak om nieuwe functies, vaak in beta-vorm. Volgens het bedrijf zijn juist die niet essentieel voor de beveiliging van Windows. Deze updates worden dan ook zeker gestopt.

De B-updates blijven wel elke donderdag uitkomen. Daarin zitten dan ook vaak beveiligingsaspecten. Het bedrijf zegt daar juist de nadruk op te willen leggen vanwege de grote druk op digitale voorzieningen tijdens de coronacrisis.

 

Gerelateerde berichten...

X