Microsoft trekt weer foute patch terug

patchbeheer

Voor de zesde keer in acht maanden moest Microsoft dezer dagen een patch terugtrekken. Dit keer veroorzaakte de patch zodanige problemen met Powerpoint dat werken ermee onmogelijk werd. De patch werd dit weekend verwijderd. Er is nog geen nieuwe versie beschikbaar.

Microsoft meldt nu op de supportsite:

Deze update is momenteel niet beschikbaar. Het is gewijzigd om een probleem dat wordt onderzocht op te lossen. De update wordt teruggezet als het probleem opgelost is.

De herhaaldelijke problemen met de patches zijn niet goed voor de reputatie van Microsoft, zo meldt ook , de Britse IT-website The Register. De patches moeten de veiligheid en stabiliteit van programma’s juist snel verbeteren. Hoe vaker Microsoft problemen heeft met patches, hoe eerder gebruikers ertoe neigen te wachten met installeren ervan tot zeker is of ze echt werken.

“Patchen is als tandenpoetsen,”stelde ICT-journalist Jasper Bakker al in ICT/Magazine van september 2014. “Het is goed, het moet, en met regelmaat. In tegenstelling tot poetsen kan patchen ook nieuwe problemen brengen. Testen is het devies.”

Volgens Bakker geldt de noodzaak van testen geldt ook voor standaardopstellingen met software van vertrouwde, grote it-leveranciers. “Microsoft is namelijk niet de enige die met patches problemen kan wegnemen maar ook onbedoeld kan bezorgen.”

Wanneer de nieuwe Powerpointpatch wordt uitgebracht is overigens nog niet duidelijk.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...