MKB Cyber Campus opent Hacklab in Heerenveen

Studenten in de klas MKB Cyber Campus

De MKB Cyber Campus opent op 1 september een derde vestiging van het Hacklab in Heerenveen. Het Hacklab biedt plaats aan 12 talenten.

Het Hacklab richt zich op (jonge) talenten die buiten de boot dreigen te vallen. Dat komt vaak door een gebrek aan opleiding en diploma’s of andere arbeidsbeperkingen. Het Hacklab biedt hen de kans om praktische ervaring op te doen en een specialist te worden in cybersafety en cybersecurity.

 

MKB Cyber Campus

De nieuwe campus is een plek waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen bouwen aan de digitale weerbaarheid van MKB-bedrijven. Het werkt samen met het Digital Trust Center (DTC), overheden en regionale onderwijsinstellingen. Het hoofdkantoor staat in Leeuwarden.

Een belangrijke taak van de MKB Cyber Campus is het vergroten van de bewustwording rondom cybersecurity. MKB-bedrijven kunnen bijvoorbeeld securityscan laten uitvoeren door studenten. Zelf kunnen ondernemers gebruikmaken van een mobiele Cyber Escaperoom. Er is ook een zogeheten MKB Cyber Campus cyber to go roadshows en webinars voor bedrijven. Hiermee kunnen ze de bewustwording over de risico’s van digitaal ondernemen vergroten.

Dit nieuwste Hacklab vestigt zich in Het Knooppunt in Heerenveen. Dit is een plek waar ondernemers en onderwijs samenkomen. Andere Hacklabs zijn in Leeuwarden en Sneek. De MKB CyberCampus werkt hierbij samen met o.a. het Friesland College en diverse regionale onderwijsinstellingen.

 

DESI

Dat het MKB snel digitaliseert blijkt wel uit de jaarlijkse Digital Economy and Society Index (DESI) van de EU. De sector verdient nu meer aan digitale verkoop dan hun gemiddelde Europese collega’s. Dat is dit jaar voor het eerst.

Nederland staat in die index op de vierde plaats, onder Finland, Zweden en Denemarken. Dit zijn landen waar de sector vaak meer verdient aan digitale verkoop dan fysieke verkoop.

 

Gerelateerde berichten...

X