Nederland ICT start meldpunt Knelpunten digitale economie

Onlangs kondigde minister Kamp van Economische Zaken aan dat hij wetgeving die de ontwikkeling van de digitale economie belemmert wil wegnemen. In een gesprek met Nederland ICT -directeur Lotte de Bruijn riep hij de ICT-sector op om met voorbeelden van dergelijke knelpunten te komen.

Nederland ICT grijpt die gelegenheid met beide handen aan. De belangenvereniging is gestart met een inventarisatie van knelpunten voor de digitale economie.

Lotte de Bruijn, directeur Nederland ICT: “De samenleving is in een hoog tempo aan het digitaliseren. Daarom is het van belang dat de regelgeving aansluit bij alle innovaties die met behulp van ICT mogelijk zijn. Nieuwe verdienmodellen moeten we stimuleren en niet afremmen. Het kabinet moet nu doorpakken.”

Nederland ICT benadrukt dat er tempo moet worden gemaakt. Het aanpassen van wet- en regelgeving vergt vaak veel tijd. Door slagvaardig te zijn kan Nederland een voorsprong nemen en de internationale ICT-proeftuin worden, zoals beschreven in de Digital Delta visie. Lotte de Bruijn: “Laten we ervoor zorgen dat de zelfrijdende auto als eerste grootschalig in Nederland rijdt. De kansen moeten voorop staan en niet langer de mitsen en maren.”

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...