Nederland in top 3 digitale markt EU

Sterrenvlaggen EU voor het parlement

Nederland staat op de derde plaats van best presterende landen in de EU op digitaal gebied. Vlak achter ons komt Finland. België staat op 5. Dat maakte de Europese Commissie bekend in de nieuwe Digital Economy and Society Index. Denemarken staat hierin bovenaan gevolgd door Zweden.

De index geeft cijfers en overzichten over de stand van de digitale economie in Europa. Dat varieert van de kwaliteit van de verbindingen, tot het soort actitiviteit dat op internet ondernomen wordt. Ook beziet de index hoe in een land belangrijke digitale diensten als e-factureren, clouddiensten, digitale overheidsdiensten en e-health zich ontwikkelen.

Nederland scoort vooral goed op de infrastructuur. Er zijn stabiele en snelle internetverbindingen en we doen steeds meer zaken digitaal.

Grenzen tussen landen zijn volgens Eurocommissaris Juncker nog wel de grootste belemmering voor een snelle ontwikkeling naar één Europese digitale markt. De Eurocommissaris vindt het opheffen va die grenzen dan ook één van zijn prioriteiten. “Onze digitale markten moeten zo snel mogelijk ‘echt Europees’ worden,” zo betoogde hij tijdens een presentatie van de cijfers.

De EU ziet de index als voorbereiding op de plannen voor een Europese opese digitale markt. De plannen hiervoor worden in mei bekendgemaakt.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...