Nederlandse it-ondernemers presenteren oplossingen in Australië op handelsmissie

Nederlandse it-ondernemers gaan volgende maand mee op handelsmissie naar Australië.  Ze zijn een onderdeel van de missie van Handelsroute.nl die de reis samen met het Nederlands Consulaat in Sydney en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert . De bedoeling is dat de IT’ers in Sydney en omgeving hun digitale oplossingen gaan presenteren.

Australië staat op de 12de plaats in de rij van grootste economieën ter wereld, terwijl in het land maar 0,3% van de wereldbevolking huist. De economie digitaliseert snel. Daarom heeft de regering een innovatie roadmap voor de komende jaren uitgestippeld in de zogeheten National Innovation and Science Agenda. Dit programma biedt kansen voor bedrijven die digitale oplossingen bieden op het gebied van logistiek, marketing, eHealth en infrastructuur.

 

Sydney

Op het programma staan veel bedrijfsbezoeken en netwerkdiners. De groep bezoekt ook een zogeheten University tech incubator. Er is ook ruimte voor individuele ontmoetingen tussen bedrijven.

De missie blijft voornamelijk in de stad Sydney. Daar zijn de meeste hoofdkantoren van it-bedrijven gevestigd. Ook zijn veel startups hier gevestigd.

Groei

Aanleiding voor de handelsmissie is de IT-sector in het land die al jaren onstuimig groeit. Het land verwacht tot 2020 groeicijfers van tientallen procenten.

Het land wil verder groeien en zoekt daarom toenadering tot andere landen met een sterk digitaliserende economie. Handelsroute.nl is in het gat gesprongen en heeft om die reden deze missie op touw gezet.

 

Gerelateerde berichten...

X