Nederlandse virtuele winterwereld voor kerst- en nieuwjaarsborrel

virtuele kerstborrel

Een Nederlandse startup komt met een virtuele winterwereld speciaal voor de bedrijfsmatige kerst- en nieuwjaarsborrel. Door verschillende technologieën te combineren benader je de ervaring van een echte borrel. De 3D-winterwereld zorgt daarbij voor een extra feestelijke sfeer.

Het initiatief komt van de Nederlandse start-up Mibo. Het is een combinatie van de webcam en microfoon van videoconferencing met rondlopen in een 3D-wereld. Net als in het echt horen mensen elkaar alleen als ze dicht bij elkaar staan, terwijl zij andere gebruikers in de verte wel kunnen zien. Zo ontstaan er vanzelf groepjes, vergelijkbaar met een normale borrel.

De borrels laten zich omschrijven als een soort first person social. Fortnite zonder schieten dus, maar mét webcamvideo en audio, waarin remote samenkomen met een groep mensen niet stijf maar leuk en ongedwongen is.

Virtuele winterwereld

De nieuwe virtuele winterwereld bestaat uit een eiland met een pak sneeuw, kerstbomen, sfeervolle verlichting, pakjes en andere feestelijke elementen. Ook is er voor iedereen een passende kerstmuts. Mocht er iemand een speech willen geven, is er een podium met een microfoon die echt werkt.

Het bedrijf faciliteert via een app ook in ‘gewone’ virtuele vrijdagmiddag- en andere borrels.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...