Neelie Kroes gezicht van Female Tech Heroes

Neelie Kroes wordt vanaf 21 mei het gezicht van  Female Tech Heroes.  De voormalig Eurocommissaris voor de Digitale Agenda lanceert het netwerk, officieel tijdens de Dutch Technology Week. De week vindt plaats op de High Tech Campus Eindhoven. Nu al zijn er meer dan 600 aanmeldingen binnen.

Female Tech Heroes is gestart op initiatief van  Brainportregio. High Tech Campus Eindhoven is de kartrekker. Tijdens de opening vertellen topvrouwen van onder andere TomTom, Philips, Adyen, Lightyear, TNO en ASML alles over hun werk en over hoe het is om te werken in een wereld die (nog) door mannen wordt gedomineerd.

Naast sprekers zijn er ook workshops van bedrijven als ASML en Adyen. Het hele evenement is inmiddels volgeboekt. Er is geen wachtlijst. Het initiatief wordt van harte gesteund door grote techbedrijven in de regio. Zij zijn allemaal hard op zoek naar personeel.

 

Award

In 2015 ontving Kroes de Technology Lifetime Achievement Award.  De award eert een aantal van de meest invloedrijke personen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de tech-industrie .

Kroes kreeg de prijs voornamelijk vanwege haar Europese werk. Als Europees commissaris voor de Digitale Agenda was zij verantwoordelijk voor het bevorderen van ondernemerschap in Europa.

Na haar Europese periode werd Kroes Nederlandse gezant voor startups. Daar richt zij zich vooral op het versterken van de internationale positie van Nederlandse startups en het stimuleren van buitenlandse bedrijven om zich te vestigen in Nederland. Tegenwoordig zit ze in de directie van Uber.

Kroes legde in haar jaren als EU-commissaris een megaboete van een half miljard euro op aan Microsoft. Volgens de EU trok het bedrijf de eigen browser stelselmatig voor. Gebruikers waren daardoor niet goed in staat de browser van hun eigen keuze te gebruiken.

 

 

Gerelateerde berichten...

X