Nieuw privacydashboard voor Windows 10 in volgende update

Windows 10 gaat in de volgende update een privacydashboard toevoegen. Hiermee kunnen gebruikers instellen welke en hoeveel gegevens ze willen delen. Het dashboard komt mee met de volgende update van het besturingsprogramma.

Dit meldt Microsoft in een blogpost. Naast dat de gebruiker zelf meer kan instellen zegt Microsoft dat er met de volgende update ook zelf minder data uit het het systeem naar zich toe gaat halen.

 

Locatie

Windowsgebruikers kunnen voortaan kiezen ze locatiegegevens willen delen, of dat de spraakherkenning gegevens mag verzamelen, de zoekgeschiedenis mag worden ingezien of dat er gegevens voor gepersonaliseerde reclame verzameld mag worden. Daarnaast kan de gebruiker aangeven of Microsoft  diagnostische informatie over de computer mag verzamelen.

De update komt na aanhoudende kritiek en zorgen om het bewaren van de privacy in Windows 10. Behalve de Consumentenbond, die zich in 2015 al begon uit te spreken over het gebrek aan privacy in het systeem, had het bedrijfsleven ook al snel reserves. Bedrijven maken zich vooral zorgen over medewerkers die met hun eigen apparaat werk voor het bedrijf verrichten. Vooral de stemassistent Cortana ligt onder vuur. Deze stuurt  spraakinformatie naar Microsoft bij gebruik ervan.

Het bedrijf heeft ook een speciale adviespagina aangemaakt. Hier kunnen gebruikers bepalen wat het beste voor ze is.

Gerelateerde berichten...

X