Nieuwe Technology Playmaker Awards 2019 voor inspirerende vrouwen in tech-sector

Vrouwen in de techsector die impact hebben in de tech-sector, kunnen ook dit jaar weer inschrijven voor de Technology Playmaker Awards 2019. Vanaf deze editie zijn de awards opengesteld voor inzendingen uit de hele wereld. De hoofdwinnares krijgt € 10.000,-.

De awards worden georganiseerd door Booking.com. De winnaars worden op 13 maart 2019 bekend gemaakt tijdens een ceremonie in Londen. Inschrijvingen voor de awards sluiten op 22 december 2018.

 

Drempel

Het bedrijf stelde de prijzen in omdat het zelf al een tijd bezig is met meer bewustzijn creëren voor genderdiversiteit in de technologiesector. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer dan de helft (52%) van de vrouwen in de tech-sector, dat gebrek aan zichtbare rolmodellen of mentoren in de sector een grote drempel vormt. Dit geldt ook voor studenten in deze sectoren.

De awards zijn verdeeld in zeven categorieën.  Elke daarvan legt de nadruk op een andere prestatie op het gebied van technologie:

  • Role Model
  • Young Technologist
  • Business Leader
  • Digital Leader
  • Employer Award
  • Community Impact Award
  • Tech Innovator

Alle vrouwen, op elk niveau en in elke technologie of IT-gerelateerde branche maken kans op de award. Zeker als ze  zaken, industrieën of communities opschudden of transformeren met behulp van technologie. De Employer Award wordt uitgereikt aan een organisatie die belangrijke vooruitgang heeft geboekt bij het bereiken van genderdiversiteit en -inclusiviteit in de IT en technologie.

 

Impact

De algehele Booking.com Technology Playmaker of the Year 2019 wordt gekozen uit de individuele categoriewinnaars. Dit is de persoon die volgens de jury in de wereldwijde technologiesector voor de verandering met de meeste impact heeft gezorgd.

Door uitzonderlijke voorbeelden van leiderschap, moed, vindingrijkheid, vasthoudendheid en innovatie in de technologie te identificeren en te onderscheiden, hopen de awards de nieuwe generatie vrouwen de kracht te geven een carrière in technologie te overwegen en de dialoog over de behoefte aan meer diversiteit te bevorderen. Elke winnares van een categorie ontvangt een geldprijs van € 5.000,- voor zakelijke en professionele doeleinden. De hoofdwinnares krijgt € 10.000,-.

 

Rolmodellen

Nieuw onderzoek van Booking.com brengt de grootste obstakels voor vrouwen in de technologiesector in kaart en toont aan dat het gebrek aan genderdiversiteit in de industrie een wereldwijd probleem is.

Meer dan de helft (52%) van de vrouwen, werkzaam in de technologie of studenten geïnteresseerd in het vak, ervaart een gebrek aan zichtbare rolmodellen. Samen met een gebrek aan  mentoren in de wereldwijde tech-sector vormt dit een grote drempel om het veld te betreden.

Nog eens 50% geeft aan dat zij hierin belemmerd worden omdat de mogelijke kansen voor vrouwen om verder te komen in de technologie niet duidelijk worden gemaakt. Het award-programma en andere gerelateerde initiatieven moeten helpen om deze uitdagingen aan het licht te brengen.

 

Winnaars vorig jaar

De hoofdwinnares van de Booking.com Technology Playmaker of the Year Awards 2018 was Hadeel Ayoub, CEO en oprichter van BrightSign. ze werd gehuldigd voor het ontwikkelen van een handschoen die gebarentaal omzet naar een computerstem. Zo kunnen personen met een spraakbeperking makkelijker communiceren.

Voor de komende awards neemt zij plaats in de jury. Zij zit daar samen met een selectie technologieleiders en voorvechters uit het zakenleven, het hoger onderwijs en de politiek. “Ik geloof echt in de kracht van het samenbrengen van vrouwen om te netwerken en elkaar te erkennen,” zegt ze. “Zo maken we de technologiesector meer divers en genderinclusief. Ik was heel blij dat ik werd erkend tijdens de Technology Playmaker Awards van 2018. Herdoor kreeg BrightSign nog meer aandacht. We konden  verdergaan met onze passie om mensen met een spraakbeperking te helpen.”

Gerelateerde berichten...

X