NLdigital: ICT toch vitale beroepsgroep

jonge werknemer ict digitaal vaardig

De ICT-sector is toch een vitale beroepsgroep. Dat zegt brancheorganisatie NLdigital die het navroeg bij de overheid.

Met de nieuw lockdown vraagt NLdigital wederom aandacht voor het ongehinderd kunnen doorwerken van de digitale sector. Sinds maart staan deze bedrijven immers al continu klaar om het fysieke leven zo goed mogelijk door te laten gaan op digitale wijze. Met deze nieuwe lockdown zal de behoefte en onmisbaarheid van de digitale diensten weer onverminderd hoog zijn.

Niet alle ICT’ers vallen onder de noemer vitale beroepsgroep. Maar ICT is wél een onmisbare ondersteunende functie voor andere cruciale beroepsgroepen. In maart was dit nog niet expliciet duidelijk. Nu wordt ICT wel genoemd.

Net als tijdens de lockdown van dit voorjaar, betekent dit dat ICT’ers die onmisbaar zijn voor processen in bijvoorbeeld de zorg, het onderwijs of de voedselketen, beroep kunnen doen op de basisschool of de kinderopvang. Kijk hier voor de complete lijst met cruciale beroepen.

Beperkingen

De ICT- toeleveranciers van vitale processen of cruciale beroepsgroepen moeten hun werk, ook tijdens deze lockdown, kunnen blijven doen. Immers voor de uitlevering van hardware, onderhoud, verhelpen van problemen en service moeten de monteurs en andere digitale dienstverleners goed en snel kunnen bewegen. Tot nu toe heeft de branchevereniging geen berichten gehoord over verdere beperkingen voor de sector. NLdigital heeft intussen een Handleiding Veilige Kantooromgeving voor de digitale sector opgesteld.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X