Nobel omgedoopt tot Pink Elephant

IT-dienstverlener Nobel heet in het vervolg Pink Elephant. Met deze naamsverandering voltooit Nobel de bedrijfstransformatie waarmee het bedrijf vijf jaar geleden begon. “Nobel is de afgelopen jaren van  IT-leverancier geëvolueerd naar een business-consultancy en kennisorganisatie,” zegt CEO Piet van Vugt.

Van Vugt maakt duidelijk dat de bedrijfsactiviteiten van Nobel de laatste jaren sterk zijn veranderd. “Je ziet dat pure IT-projecten eigenlijk verleden tijd zijn. Klanten vragen nu om strategisch advies en een volwaardige business-partnership.”

De naam Nobel verdwijnt niet helemaal, maar blijft bestaan als zelfstandig bedrijf dat zich hoofdzakelijk zal gaan richten op het leveren van Hardware Services. Voor bestaande klanten van dit bedrijfsonderdeel verandert er niets. Van Vugt: “Nobel gaat terug naar de rol van traditionele IT-leverancier, waar het zich met meer focus kan bezighouden met de activiteiten waar het traditiegetrouw goed in is. Pink Elephant zal zich veel internationaler profileren.”

Naam met traditie
Pink Elephant is een naam met geschiedenis. De oorspronkelijke onderneming onder die naam, was een Nederlands IT-bedrijf dat in 1980 werd opgericht door studenten aan de Technische Universiteit Delft. Zij beheerden mainframes. Daarnaast was het bedrijf gespecialiseerd in trainingen. In de jaren 90 van de vorige eeuw ging Pink Elephant samen met de RCC-groep, de opvolgers van het RijksComputerCentrum. De nieuwe onderneming heette PinkRoccade. Op zijn beurt werd deze fusieondermeing in 2004 overgenomen door Getronics. De naam Pink Elephant verdween van de Nederlandse markt.

Na de overname van Getronics door KPN in 2007 verwierf één van de oprichters, Willem Middelburg, de Nederlandse rechten op de naam Pink Elephant, en ging opnieuw aan de slag met het merk. In 2011 werd de Nederlandse tak van Pink Elephant overgenomen door Nobel.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...