Nog eens 180 banen weg bij Ordina

ICT-dienstverlener Ordina heeft een moeilijk derde kwartaal achter de rug. De omzet en winstgevendheid blijven vooral achter door de magere oogst van overheidsopdrachten in Nederland. Dat maakte Ordina bekend in een bericht over de cijfers van het afgelopen kwartaal. De tegenvallende resultaten gaan 180 voltijdsbanen kosten.

De operationele kosten van het bedrijf zouden al met 8 miljoen omlaag gaan. Dat bedrag gaat nu naar 15 miljoen. De omzet daalde het afgelopen kwartaal met 3,8 % op jaarbasis naar 84,8 miljoen euro. België en Luxemburg kennen wel groei, alleen kan dat het Nederlandse omzetverlies van 6 % niet genoeg compenseren. De brutowinst kromp dan ook van 5,3 miljoen naar 3,7 miljoen euro.

Om de problemen het hoofd te bieden versnelt het bedrijf de activiteiten in andere potentiële groeisectoren. Het gaat met name om beveiliging, digitalisering en slimme technologie. Ordina zegt dan ook 170 jonge specialisten een plek te willen bieden. In totaal werken er bij de ict-dienstverlener ruim 2900 mensen.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...