Nuance mogelijk overgenomen door Microsoft

robot schudt mensenhand

Spraaktechnologie- en IA-bedrijf Nuance zou een overnamekandidaat van Microsoft zijn. Dat zegt althans persbureau Bloomberg, De besprekingen zouden al in een vergevorderd stadium zitten, maar geen van de bedrijven heeft dat nog bevestigd.

Naar verluidt zou het overnamebedrag op 13,5 miljard euro liggen. Dat is rond de 16 miljard dollar. De op handen zijnde overname is opmerkelijk omdat Nuance een van de belangrijkste partners was bij de ontwikkeling van Siri, de spraakassistent van Apple. Het bedrijf zou vooral betrokken zijn bij stemanalyses.

Wat het plan van Microsoft is met het bedrijf is tot nu toe nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat de bedrijven al een aantal jaren samenwerken. Dat gebeurde onder andere in de zorgtech, bijvoorbeeld met een toepassing voor artsen die beelden van patiënten meteen in het EPD kunnen zetten.

Wel is bekend dat het zou gaan om de grootste overname van techreus Microsoft sinds de overname van LinkedIn vijf jaar geleden. De techreus legde daarvoor 26,2 miljard dollar neer. Maar dat is niet de enige kandidaat die Microsoft op het oog heeft. Er zouden ook gesprekken gaande zijn met gaming-chatdienst Discord. Hier zou het gaan om een bedrag van zeker 10 miljard dollar. Of dat al tot een deal is gekomen, is overigens ook nog niet bekend. Eerder toonden Amazon en Epic Games al interesse in de gaming-chatdienst.

Intussen is er nog steeds sprake van een beursgang van Discord. Het bedrag waarom het zou gaan ligt in elk geval zeker drie miljard dollar boven het investeringsbedrag van december 2020.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X