Omscholingstraject Make IT Work wint Pro-Motor Award 2018

Omscholingstraject Make IT Work van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft dit jaar de Pro-Motor Award 2018 gewonnen. De jaarlijkse prijs voor een ambitieus idee werd deze week uitgereikt door Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad.

De award stimuleert onderscheidende samenwerkingen tussen  onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Make IT Work schoolt hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond om naar een IT-functie op hbo-niveau.

 

Redement

Volgens de jury viel het project onder meer op door het hoge rendement. Van de deelnemers sluit 91% het project succesvol af. 97% is blijvend werkzaam in de IT.

Make IT Work leverde inmiddels al 276 studenten af. Daarvan is een derde vrouw. Zeker 83 bedrijven zijn al aangesloten. Het project krijgt daarnaast op Europees niveau ook waardering, Het geldt als voorbeeld voor andere EU-landen op het gebied van digitalisering.

Ook de mogelijkheid om het project verder uit te breiden, kan op verlof van de jury rekenen. “Het initiatief van de Hogeschool van Amsterdam laat nu al zien dat het nadrukkelijk opschaalbaar is en overdraagbaar naar andere opleidingsvormen in het beroepsonderwijs en vormen van samenwerking van bedrijven en overheden daarmee.”

Make IT Work nam het woensdag op tegen vier andere genomineerden. Dat waren Power Course, Extra Strong, Beyond en Open Learning Labs. Belangrijk voor de jury dit jaar was dat de projecten nadrukkelijk een bijdrage leveren aan de versterking en vernieuwing van de mogelijkheden van Leven Lang Ontwikkelen.

 

Gerelateerde berichten...

X