Onderzoek: inefficiënt projectmanagement kost organisaties 20 werkdagen per jaar

Nederlandse projectmanagers verspillen gemiddeld 2 uur en 52 minuten per week door inefficiënt projectmanagement. Dat is bijna 20 werkdagen per jaar aan verloren productiviteit. Dat blijkt uit onafhankelijk pan-Europees onderzoek in opdracht van Projectplace. 1240 projectmanagers uit Zweden, Noorwegen, Denemarken, Engeland, Duitsland en Nederland werden bevraagd naar factoren die bijdragen aan inefficiënt projectmanagement.

Maar liefst één op de vijf projecten (22%) wordt niet binnen de afgesproken tijd wordt opgeleverd. 14 procent is niet in staat binnen het budget te blijven. Projectmanagers geven daarnaast toe dat als ze werken aan acht of meer projecten, werkzaamheden te onoverzichtelijk worden. Dan wordt één op de drie (32%) projecten uitgesteld en overschrijdt een kwart (26%) het budget.

“Oude gewoontes zijn dodelijk voor de productiviteit en helaas komen we daar vaak moeilijk van af”, zegt Tobias Andersson, COO van Projectplace. “Een succesvol project vereist een balans tussen een gemotiveerd team, gemakkelijke samenwerking en op tijd en binnen budget zaken gedaan krijgen. Als het evenwicht is bereikt, lopen projecten vanzelf soepeltjes. Vaak is het wachten op het moment dat één van die elementen spaak loopt en de balans wordt verstoord. Het resultaat? Chaos. Dit onderzoek toont heel concreet aan wat die chaos het bedrijfsleven daadwerkelijk kost. Een hele maand aan productiviteit, dat is niet niks.”

Het onderzoeksrapport – The Chaos Theory Report – is gratis aan te vragen.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...