Onzekerheid is onze beste vriend

dobbelsteen onzekerheid is beste vriend IM dec22

Het lijkt erop alsof de tijden waarin wij leven onzekerder zijn dan ooit tevoren. Dat klinkt dramatischer dan het misschien is, want ook onzekerheid biedt kansen. Om die kansen te kunnen grijpen, moeten we ze eerst zichtbaar maken. En dat kan alleen als we onze bestaande aannames opnieuw definiëren.

Het metaverse – wat nu al tot ‘de’ metaverse is verwaterd in onze taal – is voor de één een virtuele omgeving waarin je games speelt, terwijl anderen geloven dat het een complete digitale wereld is. Ook lopen de meningen uiteen over de impact die deze allesomvattende virtuele omgeving zal hebben op ons leven.

Wanneer we toetreden tot deze meeslepende nieuwe wereld, hanteren we doorgaans het referentiekader van onze huidige wereld; dat wat we kennen en wat we gewend zijn. Neem het concept van een virtuele vergaderstoel. Zitten we dan (virtueel) aan een vergadertafel met onze collega’s in een kantoorruimte? Of gaan we er volledig in op en storten we ons in een compleet andere ervaring, die met niets uit onze werkelijke wereld is te vergelijken?

Lees het hele artikel online of in de printeditie van ICT/Magazine.

Gerelateerde berichten...