Overheidspost komt nu ook op mobiel in Berichtenbox app

Post van de overheid kwam tot nu toe alleen binnen via de mail en na inlog op mijnoverheid.nl. Vanaf nu kan dat ook direct op mobiel of tablet. Hiervoor is er nu de Berichtenbox app.

Met de lancering van de app is een einde gekomen aan het probleem dat mensen moeten wachten tot ze thuis achter de pc moeten zitten om berichten van de overheid te lezen. Ook wordt het risico dat mensen belangrijke berichten missen kleiner. Vanaf nu kan dat rechtstreeks met een pincode op een mobiele telefoon of tablet.

De Berichtenbox van MijnOverheid is een persoonlijke beveiligde postbus voor post van de overheid. De dienst kent momenteel al ruim 7,5 miljoen gebruikers. 292 organisaties zijn inmiddels aangesloten.

 

Eenvoudiger

Verantwoordelijk staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops: “De introductie van de Berichtenbox app is een belangrijke stap in het eenvoudiger communiceren van de overheid met de burger. Eén van de prioriteiten die ik heb gesteld in de Agenda Digitale Overheid NL DIGIbeter.

Een van de andere voordelen is dat mensen sneller en beter attent worden gemaakt op deze berichten. Voor grote groepen mensen bleek alleen een mailtje te weinig. Mensen worden sneller geattendeerd op nieuwe post door een melding op hun telefoon. Knops verwacht dat het aantal gelezen berichten hierdoor zal toenemen.

 

Pincode

Het openen van de app gaat door middel van een pincode. Gebruikers kunnen de post vervolgens direct in de app lezen.  Inloggen op MijnOverheid is niet meer nodig. Het is ook mogelijk om post vanuit de app door te sturen naar een ander e-mailadres.

De komende tijd worden er ook nieuwe functies aan de Berichtenbox app toegevoegd. Dit zijn bijvoorbeeld het verwijderen van berichten of selecteren van nieuwe organisaties die post digitaal aan een persoon mogen versturen.

 

Gerelateerde berichten...

X