Programma Digitale Infrastructuur Logistiek op ICT & Logistiek bekend

Jaarbeurs Utrecht

Op dinsdag 8 november om 11.00 uur klonk het officiële startschot voor het programma  van ICT & Logistiek. Dat moet zorgen voor versnelling van digitalisering in logistieke ketens. Met het programma Digitale Infrastructuur Logistiek (DIL) zetten overheid én bedrijfsleven samen de schouders onder toekomstbestendige logistieke ketens waarbij digitaal samenwerken de hoofdrol speelt.

Ruth Clabbers, directeur-generaal Luchtvaart en Maritieme zaken van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat lanceert het programma tijdens de beurs ICT & Logistiek in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht.DIL is een programma waarbij overheid en bedrijfsleven samen optrekken. Het krijgt financiële ondersteuning met een bijdrage uit het Nationaal Groeifonds.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de havenbedrijven Rotterdam en Amsterdam, Schiphol, evofenedex, TLN, douane en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven werken samen aan de uitvoering. Het DIL-programma realiseert een versnelling van de ontwikkeling van een decentrale basis data infrastructuur en helpt ondernemers stappen te maken naar datagedreven werken.

Een belangrijk onderdeel van het programma is ondersteuning bieden aan mkb-bedrijven die verder willen met digitalisering om klaar te zijn voor wat in de toekomst nodig is om mee te blijven doen. Nationaal, maar ook internationaal.

Zo’n 69 procent van het Nederlandse mkb-bedrijfsleven is echter nog niet klaar om volledige digitaal samen te werken. Onder meer met een scan op een speciaal in het leven geroepen website kunnen bedrijven een eerste scan uitvoeren om hun niveau en behoefte te peilen. Dat kan via de website www.logistiekdigitaal.nl en op de beurs zelf bij de stand (02.A006) van Logistiek Digitaal, onderdeel van het DIL programma.

Gratis registeren

ICT & Logistiek en Logistica Next zijn op 8, 9 en 10 november drie dagen lang opendvan 9.30 tot 16.30 uur. Bezoekers kunnen zich gratis registreren en daarmee toegang krijgen tot beide evenementen. Kijk voor meer informatie en het complete programma op www.ict-en-logistiek.nl en www.logistica-next.nl.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...