Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed wint (digitale) architectuurprijs

De (digitale) architectuur voor het project Modernisering Uitvoering Subsidieverlening (MUS) van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) heeft de NAF Architectuurprijs 2014 gewonnen. Dit werd 27 november bekend tijdens het Landelijk Architectuur Congres in Utrecht. Een van de juryleden noemde de winnaar: ‘een schoolvoorbeeld voor de toepassing van architectuur’. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van € 5000,- , door de winnaar te doneren aan een goed doel naar keuze. Dat is het Prins Bernard Cultuurfonds geworden.

Op basis van een overkoepelende bedrijfsarchitectuur is een project opgestart om tot een hoge mate van digitalisering en automatisering te komen. Een ingrijpend proces dat de processen van deze Rijksdienst  raakt. De trotse winnaar, Dirk Houtgraaf, Programmadirecteur Erfgoed Digitaal bij de Rijksdienst,  zegt: ‘De RCE werkt als nationaal kenniscentrum voor cultureel erfgoed aan het ontwikkelen en delen van kennis, data en informatie, beheer en toegankelijk maken van collecties en verlenen van vergunningen en subsidies. De digitale infrastructuur neemt daarin een steeds belangrijkere plaats in. Het is voor ons dus een enorme opsteker om zo’n prijs te krijgen want we zijn van ver gekomen.’

NAF staat voor Nederlands Architectuur Forum voor de digitale wereld. De missie van het NAF is het bevorderen van het werken met architectuur en het bevorderen van de professionaliteit van programma-architecten in de wereld van organisatie en IT.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...

X