Samenwerking met vrouwelijke IT-collega wordt geroemd

Zeker 20% van de Nederlandse IT-professionals vindt het prettiger samenwerken met een vrouwelijke IT-collega dan met een mannelijke. Werkgevers blijken daarin minder positief dan werknemers.

Dit blijkt uit het onderzoek ‘Gender diversity in IT’ van techrecruiter Computer Futures. Het bedrijf  bevroeg 1.100 medewerkers en 481 werkgevers uit de IT-sector. Zij lieten weten hoe ze de samenwerking met een vrouwelijke collega ervaren ten opzichte van die met een man.

 

Enthousiast

Op de vraag ‘De samenwerking met een vrouwelijke collega vind ik’, antwoordde 74% van de IT-professionals neutraal en 6% vindt de samenwerking met een vrouw minder prettig dan met een man.

Ook werkgevers kregen deze vraag voorgelegd. Zij waren echter minder enthousiast dan de IT-professionals. Zo geeft slechts 12% van de werkgevers aan de samenwerking met een vrouw prettiger te vinden dan met een man. 82% van de werkgevers is neutraal en 6% zegt de samenwerking met een man prettiger te vinden.

Albert van Reenen, managing director bij Computer Futures: “De samenwerking tussen mannen en vrouwen zorgt vaak voor een goede wisselwerking. Het overgrote deel dat werkzaam is in de IT bestaat nu nog uit mannen. Dat ze graag met vrouwen samenwerken is niet verrassend. Gemixte teams zijn in staat om tot innovatievere ideeën en oplossingen te komen. Deze samenwerking kan daarom alleen maar aangemoedigd worden. Momenteel zijn er nog te weinig vrouwen werkzaam in de IT. Er valt voor organisaties dus nog veel te winnen op dit vlak.”

Onderzoek van het zelfde bedrijf wees deze zomer uit dat de gemiddelde Nederlandse IT’er een hogere werkkwaliteit verwacht als de man-vrouwverhouding meer gelijk is.

 

Gerelateerde berichten...

X