Solarwindsinvesteerders klagen bestuur aan om grote hack

securuty DDoS-aanvallen

Een groep Solarwindsinvesteerders klagen het bestuur van het softwarebedrijf aan naar aanleiding van een grote hack van het bedrijf. Dat meldt persbureau Reuters.

Het bestuur van het bedrijf wist volgens de groep al eerder van de zwakheden in de beveiliging die het afgelopen jaar vooraf gingen aan de grote hack die een heleboel Amerikaanse bedrijven en verheidsinstellingen hard trof.

De groep Solarwindsinvesteerders werken samen met een pensioenfonds. Samen klagen ze in de staat Delaware nu het bedrijf aan. De groep stelt in de aanklacht dat de leiding van Solar Winds verzuimde om cyberbeveiligingsrisico’s te inventariseren.

De groep eist schadevergoedingen en herziening van het cyberbeveiligingsbeleid. Hoe hoog de vergoeding moet zijn is nog niet bekend. Reuters vroeg Solar Winds om commentaar, maar het bedrijf wilde niet reageren.

Toegang

Vorig jaar kregen hackers door zwakke plekken in de software van het bedrijf toegang tot de systemen van duizenden bedrijven en instanties. Dat was vooral het werk van Russische hackers. Dat zegt in elk geval de Amerikaanse autoriteiten en Microsoft.

Die onderzoeken wezen uit dat de groep hackers die achter de aanvallen op SolarWinds zitten nog steeds aan het werk zijn. Dat leidde de laatste maanden op aanvallen op nog zeker 140 techbedrijven. Volgens Microsoft zijn dat vooral cloudproviders. Bij zeker veertien bedrijven waren die pogingen succesvol. Wat de schade en de gevolgen daarvan zijn is nog niet bekend.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X