Thuiswerkenquête: merendeel wil een dag naar kantoor

werkende handen op laptop met spaarvarken ernaast

Hoewel veel werknemers hun collega’s missen willen weinig werknemers weer vijf dagen terug naar kantoor. Wel is het recht op onbereikbaarheid en steun voor de inrichting van een goede werkplek belangrijk.

Dat blijkt uit de thuiswerkenquête van de RaboBonden. De uitkomsten worden meegenomen in de CAO-onderhandelingen die deze week begonnen.

Slechts drie procent van de mensen wil weer de hele week naar kantoor. Ongeveer een derde wil wel wekelijks een dag op kantoor werken, en ook een derde vindt twee dagen naar kantoor ook goed. als ze het zelf voor het kiezen hebben.

Thuiswerkvergoeding

Een thuiswerkvergoeding voor een arbo-technisch verantwoorde werkplek is belangrijk, vinden de respondenten van de thuiswerkenquête. Dit variëert van twee schermen tot een goede bureaustoel en inrichting van een thuiswerkplek. Verder willen de werknemers een tegemoetkoming in de energie- en internetkosten. Deze tegemoetkoming kan in de plaats komen van een reiskostenvergoeding.

“Een groot aantal collega’s maakt zich zorgen over de vitaliteit van medewerkers, zegt Robert Wonnink van CNV Vakmensen in een reactie op de enquête. ‘””Door thuis te werken ben je snel geneigd om te lang achter de computer te zitten, toch nog even snel het werk af te ronden.

Stevige gesprekken

Bestuurder Fred Polhout van FNV Finance voorziet stevige gesprekken: “Corona raakt de economie zonder twijfel, maar we hebben in de cao nog wel wat op te lossen met elkaar met betrekking tot loon en thuiswerken. De zeer beperkte loonsverhogingen van de afgelopen jaren vragen om echt meer loon en facilitair moet er iets gebeuren met thuiswerken. Het zal echt lastig worden om tot een resultaat te komen.”

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X