Siemens neemt Rotterdams TimeSeries over

TimeSeries
Foto Flickr

Het grote Duitse technologiebedrijf Siemens kondigt de overname van TimeSeries aan. Met behulp van het low-code platform Mendix ontwikkelt TimeSeries slimme industriespecifieke applicaties. Het Nederlandse bedrijf doet dit voor zowel Enterprise als MKB-organisaties.

TimeSeries is sinds 2012 actief als ontwikkelaar van oplossingen voor onder meer de gezondheidszorg en de energiesector. De onderneming werd opgericht door Erik Gouka en Michel Schilt. De data die slimme energiemeters genereren, en die zowel opgeslagen als geanalyseerd en gepresenteerd moeten worden, vormde een basis voor het portfolio van het bedrijf.

“Unieke resultaten”

De eerste jaren lag de focus op het ontwikkelen van het big data platform, meldt de website van TimeSeries. In 2015 ontstond een partnership met Mendix. “Wat we kunnen doen met innovaties als Big Data, Internet of Things en Artificial Intelligence, gecombineerd met het Mendix platform maakt ons uniek”, lezen we op de site. “Het resulteert in unieke oplossingen.”

Het feit dat de scale-up nauw met Mendix samenwerkt, betekende ook dat al eerder een relatie met Siemens ontstond. Het eveneens in Rotterdam gevestigde Mendix werd immers in 2018 overgenomen door Siemens voor 628 miljoen euro. TimeSeries gaat onderdeel uitmaken van het Xcelerator-portfolio binnen het aanbod van de Duitse technologiegigant.

Eerdere uitbreiding

De nu aangekondigde overname door de Duitsers komt relatief snel na de aankondiging van een nauwe partnership met Siemens Digital Industries Software. In oktober vorig jaar meldde TimeSeries een uitbreiding van de al langer bestaande samenwerking voor de regio Noord-Amerika. Door vanaf dat moment ook voor EMEA intensief samen te werken werd TimeSeries de eerste wereldwijde Mendix en MindSphere partner van Siemens.

Complete suites met TimeSeries

In feite bewees de kracht van die eerdere samenwerking de logica de onderneming nu volledig te integreren. De overname zal de ontwikkeling van branche specifieke applicatie templates die worden ontwikkeld sinds de overname van Mendix in 2018 door Siemens versterken, is de verwachting. Voor de maritieme, energie en maakindustrie zijn al complete suites beschikbaar.

Gerelateerde berichten...

X