Topman Spotify komt om bij aanslag Stockholm

Een van de topmensen van Spotify, de Britse directeur Chris Bevington, is afgelopen vrijdag omgekomen bij de aanslag in Stockholm. Dat meldt CEO Daniel Ek vandaag in een bericht op Facebook. Bevington was verantwoordelijk voor internationale samenwerking en zakelijke ontwikkeling van het bedrijf. Hij werd 41 jaar en zat vijf jaar in de directie.

Ook de familie bevestigt via de BBC de dood van Bevington maar voegt eraan toe dat de familie verder met rust gelaten wil worden.

Ek zegt is zijn verklaring: Chris had een grote impact op het bedrijf. Zakelijk gezien maar ook als collega en verder iedereen die het voorrecht had hem te kennen en met hem te werken. Ik kan geen woorden bedenken die goed omschrijven hoe erg we hem zullen missen en hoe verdrietig we zijn om hem op zo’n abrupte wijze te moeten missen.”

 

Bewaking

Bij de aanslag vorige week in Sockholm reed een vrachtwagen in op een menigte in het Zweedse Stockholm. Er vielen gewonden en vier doden, waaronder de Spotify-topman. Inmiddels zijn er twee verdachten aangehouden en is de bewaking rond de Zweedse grenzen verscherpt.

De verdachte, die inmiddels in hechtenis zit, is een 39-jarige man uit Oezbekistan. Zijn verzoek om een verblijfsvergunning in Zweden was afgewezen. De man werd daarom gesommeerd het land te verlaten.

 

 

Gerelateerde berichten...

X