Transparantie over security bevordert aankoopbeslissingen

slachtoffers

Een wereldwijde studie laat zien dat 73 procent liever technologie of diensten afneemt van bedrijven die veiligheidskwetsbaarheden proactief opsporen en aanpakken. Dat blijkt uit een studie naar hoe transparantie, innovatie en security van invloed zijn op aankoopbeslissingen.

Organisaties geven voorkeur geven aan technologieleveranciers die transparant en proactief zijn in het helpen van klanten met cybersecurity-risico’s. Inbouwen van security en privacy in producten van begin tot eind is een sterk ontwikkelprincipe, maar ook van belang voor klanten. Daarmee zijn ze namelijk in staat hun veiligheidsniveau goed te beoordelen en alle voordelen uit hun data te halen.

Belangrijkste uitkomsten
  • 73 procent zegt dat hun organisatie eerder technologieën en diensten aanschaft bij leveranciers die proactief opsporen, verhelpen van en communiceren over beveiligingsproblemen. 48 procent zegt dat hun techleveranciers deze mogelijkheid niet bieden.
  • 76 procent zegt dat het van groot belang is dat hun technologieleverancier hardwareondersteunde mogelijkheden biedt om software-exploits te beperken.
  • 64 procent zegt dat het van groot belang is dat hun technologieleverancier transparant is over beschikbare beveiligingsupdates en oplossingen.
  • 47 procent zegt dat hun technologieleverancier deze transparantie niet biedt.
  • 74 procent zegt dat hun techleverancier ethisch hacken moet toepassen om proactief kwetsbaarheden in de eigen producten te identificeren en aan te pakken.
  • 71 procent zegt dat techleveranciers doorlopende beveiliging bieden en bewijzen dat ze hun componenten goed kennen en vertrouwen.
Leverancierskenmerken

De bevindingen geven aan dat specifieke leverancierskenmerken van invloed zijn op aankoopbeslissingen. In sommige gevallen is er een aanzienlijke kloof tussen het belang van deze kenmerken en het vermogen van de leverancier om over de mogelijkheden te beschikken.

Kenmerken zijn onder meer:

  • Transparantie over beveiligingsupdates en beschikbare oplossingen.
  • Het vermogen van de leverancier om kwetsbaarheden in zijn eigen producten te identificeren en deze te verminderen.
  • Continue security assurance en bewijs dat leveranciers hun componenten goed kennen en vertrouwen wat betreft werking.
  • Door hardware ondersteunde mogelijkheden om gedistribueerde workloads en gegevens die in gebruik zijn te beschermen en te beschermen tegen software-exploits.

Ontwikkelen van de sterkste producten vereist kracht, prestaties en beveiliging. Beveiligingsmogelijkheden in hardware, bieden niet alleen beveiliging tegen actuele bedreigingen, maar verbeteren ook de betrouwbaarheid van de software. Extra beschermingslagen aan de basis en over alle workloads heen beschermen tegen toekomstige bedreigingen.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...