Tweets realtime bij Google en aanpak van trollen

Goed nieuws voor bedrijven die veel gebruikmaken van zowel zoekmachine-optimalisatie als Twitter. Tweets worden binnenkort weer in real time doorzoekbaar bij Google. Volgens Bloomberg sloot de microblogsite opnieuw een contract met Google. Tweets werden wel door Google geïndexeerd, maar alleen achteraf. v

In 2009 hadden Google en Twitter een soortgelijke overeenkomst, die echter in 2011 niet werd verlengd omdat beide partijen het niet eens konden worden over de voorwaarden. Twitter blokkeerde vervolgens toegang tot real time-data. Google zou nu een vast bedrag betalen voor de gegevens.

 

Kwartaalcijfers

Of de gesloten deal met Google te maken heeft met de deze week door Twitter-CEO Dick Costolo beloofde aanpak van cyberpesters op de micorblogsite is niet bekend. Zeker is wel dat bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Twitter komende avond de aandacht vooral uitgaat naar het dalende aantal gebruikers, dat verband zou h0uden met het niet aanpakken van trollen, mensen die anderen beledigen en kwetsen.

The Verge citeerde deze week interne memo’s van CEO Dick Costolo. Hij stelt daarin dat Twitter kapot wordt gemaakt door ‘trollen’. Het is op Twitter al mogelijk om accounts te blokkeren en om spam te melden, maar voor trollen blijft het te makkelijk om steeds nieuwe en anonieme accounts te maken. Volgens de CEO greep het bedrijf er jaren niet op in, maar gaat dat nu veranderen.

De ceo van Twitter zegt op het forum zich te schamen voor de zwakke aanpak van ‘trollen’. Costolo’s schrijft dat in antwoord op de vraag van een medewerker over cyberpesten, die naar aanleiding van een podcast This American Life en een artikel in The Guardian door journalist Lindy West werd geteld. West schrijft regelmatig over de verhoudingen tussen mannen en vrouwen en wordt vervolgens overspoeld door beledigingen en bedreigingen op Twitter.

“We zijn waardeloos in het omgaan met beledigingen en trollen, en zijn er ook al jaren waardeloos in”, schrijft Costolo in zijn reactie. “De rest van de wereld praat er elke dag over. We verliezen belangrijke gebruiker na belangrijke gebruiker omdat we problemen met trollen niet aanpakken. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor dit gebrek aan daadkracht. Het is enkel mijn schuld, en het is gênant.”

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten...

X