Twitter en Musk in gesprek over overname

Twitter

Twitter startte zondag onderhandelingen met Elon Musk. Die probeerde afgelopen dagen aandeelhouders van het social media-bedrijf te verleiden met een aanbod om voor 43 miljard dollar de onderneming over te nemen.

Twitter onderzoekt voorwaarden

Volgens persbureau Reuters betekent dit niet dat de directie van Twitter met dit bod akkoord gaat. De prijs die Musk wil betalen komt neer op ruim 54 dollar per aandeel. Maar het feit dat de gesprekken startten toont dat Twitter onderzoekt of verkoop van de onderneming aan Musk mogelijk is tegen aantrekkelijke voorwaarden.

Twitter van de beurs

Musk van zijn kant had de laatste tijd al meerdere gesprekken met aandeelhouders. Dit, om steun te zoeken voor zijn aanbod. Hij herhaalde daarbij dat de onderneming van de beurs gehaald moet worden om te kunnen groeien. En om een echt platform te worden voor de vrijheid van meningsuiting, stelt persbureau Reuters.
Het waren juist de aandeelhouders die de directie van Twitter aanspoorden met Musk in gesprek te gaan. Dit, om de kans op een mooie deal niet te laten vervliegen.

Meer tijd voor CEO

Musk heeft eerder aangegeven dat zijn bod en enige en laatste zou zijn. Veel aandeelhouders met een lange beleggingshorizon zijn echter van mening dat het bod van Musk niet hoog genoeg is. Hun verwachting zou meer liggen in de buurt van zestig dollar per aandeel. Zij vinden ook dat Parag Agrawal meer tijd moet krijgen om de waarde van Twitter te vergroten. Agrawal is CEO van de onderneming sinds november vorig jaar.

Hedgefondsen tevreden

Deze aandeelhouders vinden echter korte termijn investeerders tegenover zich. Dit zijn bijvoorbeeld hedgefondsen, die zich over het algemeen tevreden tonen met het bod of hooguit voor een kleine verhoging gaan.

Gifpil

Als het bestuur van Twitter het bod uiteindelijk afwijst, kan het een gifpilconstructie gebruiken om een vijandige overnamepoging door Musk onschadelijk te maken. De gifpil treedt in werking wanneer hij meer dan 15% van de stukken in handen heeft, legt het FD vandaag uit. De ‘pil’ geeft alle overige aandeelhouders het recht om tegen 50% korting voor $420 aan aandelen Twitter aan te schaffen.

Gerelateerde berichten...

X