Avensus: de zorg profiteert van mobiliteit en flexibiliteit

Zorgorganisaties werken in een turbulente, complexe markt. Zij hebben behoefte aan een veilige omgeving die realtime betrouwbare informatie biedt, waardoor medewerkers zo efficiënt mogelijk hun werk kunnen doen. Avensus helpt klanten een weg te zoeken in de jungle van ict-mogelijkheden. Hans-Friedrich Meerholz, Cloud Technology Officer bij de ict-dienstverlener: “Wij zien geen beren op de weg, maar kijken juist naar wat er allemaal wel mogelijk is.”

Er zijn veel veranderingen gaande in de zorgsector. Zo veranderen taken en gaat een deel over naar gemeenten. De ambulante zorg neemt toe en het aanbod verloopt vaker digitaal. De grootste uitdaging voor de zorg ligt het komende jaar op het gebied van de mobiliteit van medewerkers en de daarmee samenhangende verspreiding van data, zegt Meerholz. “Daarmee hangen keuzes en consequenties samen die instellingen niet altijd eenvoudig zelf kunnen overzien. Wanneer ga je naar de cloud? En welke diensten neem je af uit de cloud? Wat betekent dat voor mijn business-processen? Allemaal vragen waar onze klanten mee worstelen.” Avensus is gespecialiseerd in cloud- en security-dienstverlening en helpt klanten een flexibele omgeving in te richten, waardoor de continuïteit wordt gewaarborgd en het mogelijk wordt om kostenoptimalisatie door te voeren.

 

HF Meerholtz

 

Advisering over cloud en security

Een goed voorbeeld is Altra Onderwijs en Jeugdhulp, een stichting die jeugdhulpverlening en onderwijs biedt in Amsterdam. De organisatie wil gezinnen en kinderen beter kunnen begeleiden door hun medewerkers mobieler te maken. Meerholz: “We adviseren en helpen Altra in het project Digitale Verbinding, waarbij de werknemers worden uitgerust met een smartphone en een tablet. Het idee erachter is dat zij altijd en overal hun werk moeten kunnen doen, zonder dat ze gebonden zijn aan een werkplek. Door het faciliteren van mobiliteit worden de medewerkers beter ondersteund in hun dagelijkse werkzaamheden.” Ontwikkelingen in de samenleving dwingen Altra op een andere manier naar IT te kijken. Ze wilden graag de it-flexibiliteit vergroten, dus adviseerde Avensus om bepaalde applicaties uit de cloud te gebruiken. Daarbij werd de instelling geholpen met de beveiliging van de it-omgeving. Uiteindelijk heeft Altra de complete regie over de it-faciliteiten uit handen gegeven aan Avensus. Daarmee is de organisatie verzekerd van continuïteit in IT en innovatie. “Avensus ziet vaak dat er vanuit zorginstellingen huiverig wordt gereageerd op de cloud,” aldus Meerholz, “juist doordat er in de zorg veel wordt gewerkt met privacygevoelige data. Wij laten klanten juist vooral naar de mogelijkheden kijken, want de mitsen en maren die ze opwerpen, blijken in de praktijk voornamelijk technische belemmeringen die op te lossen zijn.”

 

IT in control

Voor zorgorganisaties is het belangrijk om hun business-case helder te krijgen. Daarbij staat de kwaliteit van de zorg en de productiviteit van de medewerkers voorop, direct gevolgd door de krimpende budgetten waarmee dat alles moet worden bereikt. “We houden organisaties een spiegel voor,” vertelt Meerholz. “Welke delen van je it-omgeving wil je uitbesteden en waarom? Hoe ziet een flexibele omgeving eruit? Kijk eens kritisch naar het huidige applicatielandschap, hoeveel wordt daar daadwerkelijk van gebruikt? Door onze kennis en expertise kunnen we klanten helpen hun kosten te optimaliseren. Daarnaast kunnen we helpen om een strategie en oplossing te bedenken voor hun cloud roadmap. Met onze managed services kunnen we klanten daadwerkelijk ontzorgen en een efficiënte it-infrastructuur realiseren.”

Gerelateerde berichten...

X