Beschermd tegen botnets dankzij sandboxing

Bata Industrials, in de Benelux marktleider op het gebied van industriële schoenen, was op zoek naar een gebruiksvriendelijke beveiligingsoplossing die meer zicht en grip zou bieden op de bescherming van hun bedrijfsnetwerk. Sophos UTM bleek aan alle eisen te voldoen.

In het verleden maakte Bata Industrials gebruik van een antiviruspakket, maar dat voldeed niet meer. “We hebben een jaar lang een nieuw pakket gebruikt, maar dat was in het beheer niet gebruiksvriendelijk, dus hebben we verder gekeken,” vertelt Jan van den Munckhof, ICT Manager bij Bata Industrials. “We hadden ook een firewall die lastig in het beheer was en het internetverkeer was onbeveiligd. Dat ging in het verleden via een proxy server, maar dat was redelijk omslachtig. Kortom: de ict-afdeling had te weinig grip op de veiligheid van het netwerk en we misten voornamelijk het overzicht als zich problemen voordeden.”

Nieuwe manier van beschermen
Niet dat Bata Industrials dagelijks wordt geconfronteerd met beveiligingsincidenten, ze hebben een standaard kantooromgeving, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Van den Munckhof: “In de oude situatie is het voorgekomen dat we door onze internetprovider werden benaderd met de mededeling dat er in ons netwerk een personal computer zat die waarschijnlijk besmet was met een botnetvirus. Het was dan bijna onmogelijk om het probleem te traceren. Dat betekende dat we op zoek moesten naar een oplossing die ons beter zou beschermen. Een workshop bij Aragorn ICT Dienstverlening op het gebied van Unified Threat Management leerde ons dat deze nieuwe manier van beschermen van bedrijfsnetwerken de oplossing voor ons was. Een oplossing die wij uiteindelijk ook hebben geïmplementeerd. De problemen die wij tijdens de installatie ontmoetten op het gebied van incompatibiliteit met de bestaande apparatuur had Aragorn ICT Dienstverlening snel opgelost.”

M1406.p20.moo.production.02 M1406.p20.moo.production.08 M1406.p20.moo.production.10

Voordelen
“Met Unified Threat Management van Sophos, kortweg UTM, kunnen we nu precies zien waar problemen en eventuele besmettingen zitten.” Met het oog op continue bescherming, ook bij uitval, is de UTM 220 Security Appliance dubbel uitgevoerd. De voordelen van UTM zijn evident, volgens Van den Munckhof. “Het grootste voordeel is het beheer. Het is gemakkelijk om een gebruiker toegang te geven via een VPN. Sophos heeft active directory-integratie, waardoor we in dezelfde omgeving waar we alle rechten voor gebruikers regelen, ook kunnen instellen of iemand VPN tot zijn beschikking heeft.” Daarnaast is Van den Munckhof te spreken over het Guest Wireless Network dat UTM biedt. Zo is Wi-Fi ingeregeld met kaartjes met unieke codes voor gasten en is dat gastennetwerk gescheiden van het bedrijfsnetwerk. “Ook de endpoint security wordt vanuit UTM geregeld. Al het beheer is in één interface ondergebracht, het is one stop shopping. Kleine aanpassingen aan de firewall doen we zelf. Dat kan omdat de interface intuïtief is.”

Botnets en sandboxing
Sophos kondigde enkele maanden geleden een vernieuwing aan van zijn UTM. De nieuwste versie heeft meer dan honderd nieuwe functies, maar de belangrijkste vernieuwing is dat het nieuwe UTM-platform nu ook Advanced Threat Protection, kortweg ATP, beschikbaar maakt voor het midden- en kleinbedrijf. In de nieuwste versie is de bestaande firewall-, internet-, e-mail en endpoint-bescherming van Sophos UTM uitgebreid met bescherming tegen botnets en sandboxing vanuit de cloud om malware geïsoleerd te kunnen analyseren.

Over Bata Industrials
Bata Industrials maakt deel uit van de Bata Shoe Organisation, de grootste schoenenfabrikant ter wereld. De onderneming heeft productievestigingen over de hele wereld. In het Nederlandse Best is het hoofdkantoor gevestigd, waar ruim 130 medewerkers werken. Jaarlijks ontwikkelt en verkoopt Bata Industrials in Best meer dan 1.000.000 paar veiligheidsschoenen en 700.000 paar sokken. De onderneming beschikt over een eigen afdeling Research & Development en gecertificeerde testruimtes.

 

Gerelateerde berichten...

X