Een nieuwe dimensie met slimme videobewaking

Ziekenhuizen zijn volop in ontwikkeling. Om de werkdruk aan het bed te verminderen, kan netwerkvideotechnologie (videobewaking) een grote bijdrage leveren. Door patiënten 24 uur per dag op afstand in de gaten te houden, kunnen vitale functies worden gemonitord en kan via tweeweg-audio snel en veilig worden gecommuniceerd. Dit kan de reactietijd in geval van nood significant verkorten. Op deze manier kunnen zorgverleners continu slimmere en veiligere patiëntenzorg bieden, zowel nu als in de toekomst.

Ieder ziekenhuis heeft als prioriteit het creëren van een slimme, veilige omgeving, ongeacht omvang of locatie. Dit is soms moeilijk te realiseren, omdat er met alle patiënten, medewerkers en bezoekers veel gelijktijdig gebeurt. Nieuwe technologie voor patiëntbewaking helpt de patiëntenzorg en de veiligheid van patiënten te verbeteren. Tevens zijn er hierdoor minder middelen nodig en kunnen de medewerkers efficiënter omgaan met hun tijd.

Volledige mogelijkheden

Hoewel de zorgsector steeds vaker videobewaking gebruikt, worden de volledige mogelijkheden zelden allemaal ingezet. Netwerkvideo kan niet alleen worden gebruikt als veiligheids- en bewakingstool, maar ook voor het monitoren van patiënten met een vlucht- of valrisico, of voor patiënten die 24 uur per dag geobserveerd moeten worden. Het is natuurlijk niet haalbaar om aan ieder bed altijd een verpleegkundige te hebben, maar door patiënten op afstand in de gaten te houden, kunnen we ze beter beschermen.

Respect en privacy

Uiteraard moet nieuwe technologie voor zorgverleners voldoen aan strenge eisen, zoals privacy. Om een veilige omgeving te creëren waarin patiënten kunnen herstellen, is logischerwijs een bepaald niveau van respect en privacy nodig. Een goed voorbeeld is het Nemours Children’s Hospital in Orlando (Verenigde Staten). Nemours heeft zogenaamde ‘klinische Axis-camera’s’ geïnstalleerd om patiënten op afstand te monitoren vanuit een Tactical Logistics Center (TLC). Op deze manier hebben ze de reactietijd bij noodgevallen teruggebracht van enkele minuten naar seconden. Ze verbeterden de patiëntenzorg en de veiligheid van patiënten door voor alle ziekenhuisbedden een extra observatieniveau toe te voegen: video met hoge resolutie, voor de hele organisatie, gemonitord vanuit één centraal logistiek centrum.

Diefstalpreventie

Ook de beveiliging is een bijzonder belangrijk onderdeel van een veilig ziekenhuis. Het wereldwijde tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen, materialen, apparatuur en medicatie maakt deze spullen kwetsbaar voor diefstal. Ook hiervoor biedt Axis geschikte oplossingen. Zo kunnen zorgverleners video- en toegangscontrolesystemen inzetten om hun eigendommen te beveiligen. Bijvoorbeeld door de toegang tot bepaalde zones te beperken en video- en gebeurtenislogboeken bij te houden van alle geautoriseerde en ongeautoriseerde toegangspogingen. Naast het beschermen van bedrijfsmiddelen kunnen Axis’ beveiligingsoplossingen ziekenhuizen helpen om de openbare toegang tot hun faciliteiten te beheren.

Succesvol

Weinig mensen denken als eerste aan videobewaking als hulpmiddel bij het verhogen van de veiligheid van patiënten en de patiëntenzorg. Een gemiste kans. Denk aan het voorbeeld van Nemours en naast dit kinderziekenhuis zijn er wereldwijd nog talloze voorbeelden waarbij ziekenhuizen de nieuwste videotechnologie succesvol inzetten om patiënten te helpen.

Meer weten over onze oplossingen? Bezoek ons op:
www.axis.com/healthcare

Over de auteur: Edwin Roobol is Regional Director Middle Europe bij Axis Communications

Gerelateerde berichten...

X