“IFS is de startmotor”

Het bedrijfsleven zet stappen richting digitale transformatie. Ook de industriële sector maakt hier serieus werk van. ERP-leverancier IFS helpt bedrijven in deze sector op weg. Product Marketing Manager bij IFS, Roy Wagemans: “Wij zijn als het ware de startmotor van de digitale transformatie.”

 

IFS ApplicationsTM is modulair opgebouwd, waardoor aanpassingen redelijk eenvoudig zijn door te voeren. Veel customizations die organisaties in versie 8 hebben ontwikkeld, zijn in versie 9 configureerbaar. “Klanten kunnen nu – dankzij de nieuwe 3-tier architectuur – aanpassingen doorvoeren door middel van configuraties”, legt Wagemans uit. “Dit betekent dat er veel minder eigen extensies zijn, waardoor de uitrol van een update veel eenvoudiger is.”

Dankzij de modulaire opbouw van IFS Applications kunnen bedrijven nu ook concreet aan de slag met Internet of Things (IoT). Om je business agile en connected te maken, is het van wezenlijk belang dat de input van data direct beschikbaar is. Daarom heeft IFS de IFS IoT Business Connector gemaakt. Wagemans: “Die helpt bij transformeren van meetwaarden naar informatie die digitale transformatie vormgeven. Het gaat er uiteindelijk om dat je beter kunt inspelen op de marktontwikkelingen. En dat kan alleen als je beslissingen kunt nemen op basis van tijdige, juiste en volledige informatie.”

 

Analytics

De echte complexiteit van IoT zit vooral in het analyseren van de data. Analytics kan in de IFS IoT Business Connector worden uitgevoerd, omdat het MS Azure met IFS software verbindt. Het maakt gebruik van de Microsoft Azure IoT Suite om de analyses te kunnen bouwen en om te leren van de data. Maar aangezien ieder stukje hardware specifieke aandachtspunten heeft, moet dat nog wel worden ingericht. IFS stelt momenteel een team samen van IoT-specialisten. “Met alleen de implementatie van die Business Connector ben je er nog niet”, weet Wagemans. “Ons team helpt de klant – op basis van hun visie – bij het leren analyseren van de binnenstromende data. Belangrijk hierbij is onze visual insight filosofie. Applicaties kunnen enorm slimme dingen doen, maar uiteindelijk neemt de mens een beslissing. Door de veelheid aan informatie op een heldere manier te visualiseren, wordt dat een stuk gemakkelijker. Uiteindelijk voert de klant zelf, of met de hulp van één van onze gespecialiseerde partners, de digitale transformatie door. Wij zijn als het ware de startmotor waarna de machine bij de klant blijft draaien.”

 

Actiewaardig

Aan de inputkant bevindt zich de IoT Hub die draait in MS Azure Cloud. Uit de binnenkomende data worden zogeheten ‘actiewaardige observaties’ geoogst; relevante zaken die de Business Connector via een geautomatiseerde workflow uit alle IoT-data filtert. Deze ontdekkingen worden via de IoT gateway doorgezet naar applicaties van IFS. Om ook de niet IFS-systemen te betrekken bij het verloop van dit proces, komt IFS EOI om de hoek kijken: Enterprise Operational Intelligence (zie het artikel ‘De kracht van voorspellen’ in de afgelopen december-editie van ICT/Magazine). Om van een connected business de stap naar een intelligent business te zetten, maak je met IFS EOI een BizMap van de organisatie. Deze informatie kan mede uit een CRM-systeem of een supply chain management product worden verkregen. “Het mooie van IFS EOI is dat het allerlei databronnen kan combineren”, vertelt Wagemans. “Op basis van deze informatie wordt een business operating model gebouwd, dat met de experts van het bedrijf wordt gefinetuned. En zo krijgt de digitale transformatie vorm, van agile, naar connected, naar ‘intelligent’ business operations. Ook hier geldt dat de klant uiteindelijk zelf het proces vormgeeft, zodat wij weer elders de machine kunnen opstarten.”

 

Gerelateerde berichten...

X