Veilig werken met een tablet

Dat kan zo!

Wat als een arts zijn laptop of desktop steeds vaker inruilt voor een iPad? Steeds meer medici gebruiken verschillende devices in hun dagelijkse werk. Klinkt valide. Maar dat is voor veel it-afdelingen nog een flinke uitdaging.

Hoe zorgt de it-manager ervoor dat de tablet op een veilige manier beheerd wordt binnen de bestaande infrastructuur van het ziekenhuis? Met een ‘software defined computing’ aanpak doet het er nauwelijks nog toe of de medisch specialist met een laptop, desktop of tablet werkt. Zorg voor gecentraliseerd werkplekbeheer waarbij alle apparatuur heel eenvoudig en veilig beheerd wordt in een thin client omgeving. Bovendien gaat de apparatuur dan veel langer mee.

 

Beheer

Werkplekbeheer wordt een steeds grotere uitdaging. Niet alleen omdat de diversiteit aan apparatuur toeneemt, maar ook omdat veiligheid steeds belangrijker wordt. Digitale transformatie in een zorginstelling is goed, maar wel op een veilige manier. Bovendien is meer geld uitgeven aan onderhoud en beheer eigenlijk geen optie. Dus moet de it-afdeling op zoek gaan naar manieren om de werkomgeving zo te beheren dat kosten laag blijven, terwijl het werk verantwoord intensiveert met de inzet van nieuwe digitale toepassingen.

 

Voordelen

Daarom kiezen steeds meer zorginstellingen voor de oplossing van IGEL. Dankzij de inzet van de kleinste thin client ter wereld – de zogenaamde IGEL UD-pocket in vorm van een USB-stick – kan de arts of verpleger in een handomdraai zijn laptop switchen van een Windows of Mac-omgeving naar een thin client.

Anders gezegd: je kan het ene moment werken met de mogelijkheden van het lokale device en het andere moment de functionaliteiten vanuit de cloud gebruiken. Daarbij zijn alle voordelen rondom veiligheid en beheersbaarheid geborgd.

Zodra je de UD-Pocket USB-stick in de laptop steekt, wordt de Virtuele Desktop Infrastructure (VDI) client geladen. Daarmee wordt desgewenst de lokale pc functionaliteit volledig uitgeschakeld.

 

Besparing

Zodra je de laptop opstart met de IGEL UD-pocket is de apparatuur enkel nog de motor van het IGEL besturingssysteem dat op de UD-Pocket geϊnstalleerd staat. Simpelweg veranderen van het normale opstartproces naar het opstarten van de UD-Pocket zorgt voor het laden van een veilige door de IT-afdeling beheerde omgeving. Zo hoeft niemand zich zorgen te maken over mallware of andere vormen van cybercriminaliteit. De UD-pocket biedt op elke willekeurige computer een gesloten, veilige en beheersbare omgeving.

Switchen van de laptop naar een cloudomgeving kan natuurlijk ook zonder de IGEL UD-pocket. Maar dankzij de inzet van deze USB-stick kun je ook elke willekeurige apparatuur met de gratis meegeleverde IGEL Universal Management Suite (UMS) beheren. Met UMS is er sprake van volledig gecentraliseerd werkplekbeheer. Van het starten van sessies met of zonder Single Sign On tot het al dan niet aansluiten van randapparatuur. Alles via één centrale beheertool en één gebruikersinterface. Dat kan al gauw 30% beheerkosten besparen.

Apparatuur gaat veel langer mee, zorgverlenend personeel kan overal en altijd op hun eigen favoriete computer werken, en de it-afdeling weet dat het veilig en kostenverantwoord gebeurt.

Meer weten? Kom 17 t/m 19 april aanstaande naar de IGEL stand B.106 of theatersessie op Zorg & ICT in de Jaarbeurs in Utrecht. Of kijk op www.igel.com

 

 

Gerelateerde berichten...

X