Orion Software: marketing in de preventieve gezondheidszorg

Het ict-bedrijf Orion Software uit Assen brengt in 2015 een marketingmodule uit waarmee klanten rechtstreeks benaderd kunnen worden via sms of e-mail.

In de zorg is momenteel weinig ruimte voor marketing. Met de module kunnen organisaties sms-berichten en e-mails sturen naar cliënten. “Denk aan een sms’je als iemand terugkomt van vakantie,” zegt Wim Oosting, directeur van Orion Software. “Of afspraakherinneringen en herhalingsbezoeken. Maar ook een mailtje naar mensen die in ebola-landen zijn geweest: kom even langs voor een check. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

 

Transities

Aandacht voor de cliënt wordt steeds belangrijker en Orion Software heeft met de nieuwe marketingmodule een belangrijk hulpmiddel in huis om cliënten te bereiken en te behouden. “We maken het mogelijk een marketingplan te maken op basis van de inhoud van je eigen software,” vertelt Oosting. “De gegevens bestaan al, het is een kleine stap om die te gebruiken.”

De marketingmodule is straks onderdeel van het sterke softwarepakket van Orion Software. Een pakket dat past bij de vele ontwikkelingen en veranderingen in het zorglandschap. Door de transities ziet het werkveld er over een jaar volledig anders uit. Zorgen over geld, over nieuwe samenwerkingsverbanden en welzijnsorganisaties zijn aan de orde van de dag. Software mag in deze tijd voor een bedrijf of organisatie geen punt van zorg zijn. Het Software moet werken, vanaf het begin. In de praktijk blijkt dat niet vaak te lukken. Slechts zeven procent van de implementaties in de zorg is succesvol. Dat heeft meerdere oorzaken. De verwachtingen zijn te hoog, het programma is te star of past niet bij de manier van werken en de processen zijn vooraf niet voldoende onderzocht.

 

Thuis in de zorg

Oosting: “Orion Software kent bijna alleen maar succesvolle implementaties, omdat wij luisteren naar de wensen van de klant en duidelijke afspraken maken. Onze helpdeskmedewerkers begeleiden de kersverse gebruikers tijdens en na de implementatie. Met afspraken en een goede helpdesk alleen red je het niet.” Maar Orion Software heeft nog een belangrijk wapen: “Wij kennen de zorgwereld. Ons bedrijf heeft niet alleen jarenlange ervaring, maar diverse medewerkers hebben een zorgachtergrond. Als je ooit als verpleegkundige aan een ziekenhuisbed stond, weet je wat er speelt en leeft op de werkvloer.”

Door deze kennis weet Orion Software dat in de zorg maar de helft van de mogelijkheden van software wordt gebruikt. Zonde, zeker in een tijd waar elk dubbeltje omgedraaid moet worden. Daarom biedt Orion Software regelmatig trainingen en opfriscursussen aan gebruikers.

 

Kennisdeling

Wat is er dan allemaal mogelijk? Maatwerk, een programma dat passend is gemaakt voor elke afdeling van de preventieve gezondheidszorg. Oosting: “Wij werken met webapplicaties die flexibel in te richten zijn voor OGGZ, forensische geneeskunde, huiselijk geweld, kindermishandeling, reizigers vaccinatie, infectie preventie, infectieziekten en andere zorgvormen zoals verslavingszorg.” Door gebruik te maken van webapplicaties zijn gebruikers niet meer werkplekgebonden en is flexwerken gemakkelijk geworden. Handig, in een zorgwereld die constant verandert.

Kennisdeling is momenteel een belangrijk onderwerp in de zorg. Orion Software vindt dat kennis over afdelingen en disciplines heen moet worden gedeeld, ongeacht welk programma een organisatie of instelling gebruikt. Als iedereen meewerkt, kun je landelijke metadata maken. Samenwerken met andere bedrijven, daar moet je open voor durven te staan. Orion Software staat daar voor open.

 

Gerelateerde berichten...

X