Pantheon HRM – Compleet, solide, innovatief

Pantheon HRM biedt grote en middelgrote bedrijven een totaalpakket op het gebied van HRM en salarisverwerking. HR-functionaliteiten zoals in-, door- en uitstroom, talentmanagement, verzuim, verlof, workflows, declaraties en een zeer stabiele salarisomgeving zijn daarmee beschikbaar. De vernieuwde totaaloplossing werd afgelopen juni aan de markt gepresenteerd. Wat is het geheim achter Pantheon HRM? En waarom heeft Pantheon zoveel trouwe en tevreden klanten? In gesprek met Frank van Lieshout, verkoopadviseur HRM, en Roel Krikke, marketing manager bij Pantheon Automatisering.

“Digitalisering, flexibilisering en mobiliteit gaan samen met een nieuwe generatie medewerkers en een andere organisatiestructuur en -cultuur”, vertelt Van Lieshout. “Dat vraagt een afgestemde rol van HR. Steeds vaker verschuift HR-administratie naar strategische HR. Met Pantheon HRM spelen wij optimaal in op deze veranderingen en voldoen we aan de veranderende behoefte van HRM én medewerker.”

 

Self Service

Van Lieshout schetst hoe de werknemer vroeger een declaratie op papier moest invullen, deze bij de salarisadministrateur moest inleveren. “Daarna werd de declaratie, nadat zij in een interne postenvelop langs allerlei afdelingen en functionarissen ter accordering was gegaan, aan het eind van de maand uitbetaald. Als alles goed ging, natuurlijk. Dat proces verloopt tegenwoordig compleet digitaal, via een app op je smartphone. Vele malen sneller en efficiënter, met veel minder kans op fouten. En dat geldt niet alleen voor declareren, maar ook voor het proces van verlof aanvragen, beoordelingsgesprekken, het opvragen van je loonstrook en personeelsmutaties.”

Met de Employee Self Service oplossing (ESS) van Pantheon HRM regelen medewerkers zelf online persoonlijke HR-gerelateerde zaken zoals verlofuren, ziek/beter melden en het inzien van hun salarisspecificatie. Leidinggevenden kunnen met de Manager Self Service oplossing (MSS) eenvoudig HR-processen bewaken, inzien en muteren, zoals het personeelsdossier, een ziekmelding of een takenlijst.

 

Talentmanagement

Tegelijkertijd wordt Human Talent in de huidige krappe arbeidsmarkt steeds meer een schaars goed. “Het gaat erom dat je talent tijdig opspoort, en vooral dat je het aan je onderneming weet te binden”, aldus Van Lieshout. De module talentmanagement van Pantheon HRM ondersteunt de ontwikkeling van kwaliteit van het personeel. Opleidingen, beoordelingen, 360 graden feedback, het maken en monitoren van gemaakte afspraken, dit alles vormt een integraal onderdeel van Pantheon HRM.

Roel Krikke, marketing manager bij Pantheon, wijst erop dat de kern van het nieuwe Pantheon HRM nog steeds wordt gevormd door wat hij noemt “een hele sterke, betrouwbare en stabiele salarismotor. De salarisverwerking binnen Pantheon HRM is namelijk doorontwikkeld en gebouwd op het fundament van EMIS, het bekende pakket voor salarisverwerking. Het systeem is flexibel en kan tot vele duizenden salarisstroken verwerken binnen enkele minuten. Het kan worden afgestemd op elke cao, en eigen wetgeving en pensioenwetgeving verwerken.”

Andere onderdelen zijn onder meer de urenregistratie – die door een open architectuur via API’s gekoppeld kan worden aan verschillende planningsystemen, een module voor voorcalculatie, en state-of-the-art rapportages, waardoor leidinggevenden inzicht krijgen in wat zij willen monitoren. Van Lieshout besluit: “De combinatie van een professioneel team,  sterke salarissoftware en een solide platform heeft geresulteerd in een innovatieve tool, waarmee we kunnen inspelen op de veranderende HRM-behoefte en ambitie van onze klanten. En dat alles tegen een zeer scherpe prijs.”

 

Gerelateerde berichten...

X