Robotic Invoicing

Het antwoord op veranderende wetgeving en meer

Overheden moeten snel en flexibel kunnen inspelen op een veranderend takenpakket en de actuele wet- en regelgeving. Dan kan met Robotic Invoicing. Deze slimme softwareoplossing voor het gerobotiseerd verwerken van e-facturen is een middel om uw administratieve processen veilig, integer en efficiënt in te richten.

Hoe kunnen organisaties facturen en vertrouwelijke documenten veilig, authentiek en integer verwerken? Hoe kunnen administratieve processen effectief en efficiënt geborgd worden? En, heel belangrijk, hoe zet u dergelijke veranderingen in gang zonder teveel druk te leggen op de interne organisatie? Dergelijke vraagstukken, in combinatie met de veranderende wetgeving omtrent het ontvangen en verwerken van e-factureren, vragen om verregaande, maar gefaseerde automatisering. Met Robotic Invoicing voldoen overheden aan de veranderende e-facturatie wetgeving én wordt er een deur geopend naar een wereld van mogelijkheden rondom administratieve lastenverlichting.

 

Twee specialiteiten op één kussen…

We kennen het spreekwoord allemaal, maar in dit geval gaat het níet op. Met Robotic Invoicing hebben Easy Systems en Coforce hun krachten als e-facturatie en RPA-specialist (Robotic Process Automation) gebundeld in het ontwikkelen van een slimme software oplossing. Juist deze samenwerking levert een passend antwoord op de veranderende wetgeving en administratieve procesautomatisering. “Met Easy Exchange speelden we al in op de veranderende wetgeving rondom de verwerking van facturen”, zo geeft Jan Willem ter Steege, directeur bij Easy Systems aan. “Vanaf april 2019 is het voor overheden verplicht om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Daarom hebben wij gebouwd aan een laagdrempelige oplossing die direct inzetbaar is en die facturen automatisch kan ‘vertalen’ naar het gewenste bestandsformaat. Met de toevoeging van robotics kunnen we een stap verder gaan in de lastenverlichting van administratieve processen bij overheden.”

 

Administratieve processen verbeteren

Franklin Willemstein, Managing Director bij Coforce voegt hieraan toe: “Digitale transformatie gaat verder dan alleen het automatiseren van processen of het verzamelen van data. Het omvat het samenspel tussen dienstverlening, bedrijfsvoering en slimme inzet van softwareoplossingen. Met Robotic Process Automation kunnen overheden en gemeenten snel en flexibel administratieve lastenverlichting bereiken doordat software robots terugkerende, manuele werkzaamheden van medewerkers overnemen of hierin ondersteunend zijn. Hierdoor kunnen processen vlotter, nauwkeurig en controleerbaarder verlopen binnen de keten.”

 

Stap voor stap

Veel organisaties vinden het een grote stap om het gehele factuurverwerkingsproces in één keer aan te passen, en vinden het prettig om de veranderingen geleidelijk door te voeren. Een gefaseerde implementatie kan dan uitkomst bieden. Met ons 3-stappenplan werkt u toe naar een optimaal e-facturatie proces, waarbij u tegelijkertijd de administratieve last op uw interne organisatie sterk vermindert. Het stappenplan is ontwikkeld om uw organisatie, in uw eigen tempo, te laten wennen aan de interne veranderingen. U bepaalt.

 

 

 

Gerelateerde berichten...

X