Samenredzaam met MiBida

Iedereen wil graag zo lang mogelijk zelfstandig zijn en blijven, maar we weten allemaal dat de zelfstandigheid uiteindelijk zal afnemen. Bij MiBida begrijpen we dit en zorgen we ervoor dat de kwaliteit van leven gewaarborgd blijft. Dit realiseren we door middel van goede coördinatie en communicatie in de sociale en zorgkringen rondom de cliënt. Dit samenspel van verschillende stakeholders noemen we bij MiBida samenredzaamheid. Het mooie is dat iedereen erbij gebaat is, de cliënt, familie, mantelzorgers en ook de professionele zorgverleners.

MiBida is in dit plaatje een middel om het doel te bereiken. Om mooie projecten neer te zetten zijn wij uiteraard afhankelijk van zorginstellingen, buurtinitiatieven, vrijwilligersorganisaties en overige partijen. Onze open en enthousiaste houding hierin zorgt vaak voor creativiteit en mooie resultaten. Omdat MiBida alles in eigen huis ontwikkelt, kunnen we snel schakelen en meegaan in lokale innovaties van de betrokken partijen. Hierin zijn wij uniek in Nederland.

Het doel
Onze passie is het verbeteren van de kwaliteit van leven voor kwetsbare groepen en voor diegene die bij hen betrokken zijn. Dit kan alleen door goede communicatie en organisatie van alle betrokken partijen. We zoeken in samenwerking naar oplossingen die voor alle partijen meerwaarde leveren en duurzaam zijn. Door het samenbrengen van de formele zorg, de 1e lijn, de georganiseerde informele zorg, de mantelzorgers, de familie en de cliënt zelf, ontstaat begrip en cohesie.

Dit noemen we het ecosysteem rondom de cliënt. Wanneer dit ecosysteem goed wordt benut, verhoogt men de efficiëntie voor alle betrokkenen en verbetert men de kwaliteit van zorg. Dubbele handelingen, onduidelijke planning, onbegrip en onwetendheid worden tot een minimum beperkt.

Dit gaat niet vanzelf, het aanspreken en optuigen van dit ecosysteem vergt inspanning. In onze ogen ligt hier een cruciale rol voor de professionele zorg, omdat zij als geen ander weten wat hun cliënten nodig hebben en waar de probleem-gebieden liggen. Bovendien is er op organisatorisch niveau sprake van een voorsprong op de andere partijen in het systeem.

Middelen
Wij leveren tools die het optuigen en benutten van dit ecosysteem eenvoudiger maken, zoals beeldcontact, rapportage, planning, anamnese, sociale controle en nog veel meer. Hierin bepaalt de cliënt (via een door de cliënt aangewezen beheerder) wie toegang heeft tot de verschillende onderdelen. Zo blijft iedereen die voor de cliënt van belang is, betrokken, en de cliënt zelf houdt het overzicht.

Via het Venster (een ingang die speciaal ontwikkeld is voor en door ouderen) zorgt MiBida eveneens voor sociaal contact en sociale controle voor de cliënt. Zo wordt vereenzaming tegengegaan en kunnen signalen van vereenzaming snel worden opgevangen. Het Venster is een gepersonaliseerde beschermde omgeving waarin de cliënt zich snel veilig voelt. Ook wanneer deze nog nooit met een computer heeft gewerkt.

Professionele gebruikers, familie en vrienden maken op hun eigen apparatuur gebruik van het Portaal. Een modulaire omgeving die we met succes inzetten van particulier tot in de ziekenhuisomgeving. Het Portaal past zich volledig aan, aan de rol van de gebruiker. Of deze nu contact, mantelzorger, thuiszorgmedewerker, arts of onderzoeker is.

De zorgtransitie
De transitie in de zorg kan in positieve zin bijdragen aan de realisatie van het samenredzaam zijn. Op dit moment wordt er bij de betrokken partijen bewustzijn gecreëerd. Zorg is niet langer vanzelfsprekend, maar een verantwoordelijkheid van ons allemaal.

Over MiBida

MiBida is ontstaan uit Europees onderzoek en levert sinds 2013 oplossingen binnen de zorg, voor partijen. We zoeken in samenwerking naar oplossingen die voor alle partijen meerwaarde leveren en duurzaam zijn. Bovendien is er op organisatorisch niveau sprake van een voorsprong op de andere partijen in het systeem.

mibida logo

Gerelateerde berichten...