Softwarelicenties blijven verborgen schat

Qlicense: betrouwbare partij voor aan- en verkoop tweedehands licenties

Zorginstellingen, bedrijven en gemeenten kunnen veel geld verdienen door zich beter te verdiepen in de mogelijkheden van de aankoop en verkoop van Microsoft softwarelicenties. “Het aan- en verkopen van tweedehands Microsoft softwarelicenties is vaak nog onbekend, maar wint snel aan populariteit”, vertelt Victor N. Dsane partner bij Qlicense, een van de weinige betrouwbare partijen op de Nederlandse markt die zich hebben gespecialiseerd in de aan- en verkoop van softwarelicenties.

Mede doordat softwaregiganten lang hebben geroepen dat het doorverkopen van softwarelicenties niet is toegestaan, zijn veel bedrijven en organisaties hier nooit toe overgegaan. Veel potentiële kopers durfden op hun beurt niet in zee te gaan met partijen die deze licenties tegen een goede korting aanboden. Dsane: “Leveranciers van software zullen dit ook niet zo snel uit zichzelf aanbieden, omdat zij er belang bij hebben om de nieuwste software te verkopen. Vaak blijven door een reorganisatie of efficiencyslag veel licenties ongebruikt op de plank liggen. Verkoop van die licenties is financieel erg interessant. Binnen Qlicense spreken wij daarom altijd over een verborgen schat op de plank. Tweedehands software wordt niet voor niets vaak ‘shelfware’ genoemd.”

 

Gespecialiseerd

Qlicense is een van de weinige betrouwbare partijen op de Nederlandse markt die gespecialiseerd is in het aankopen en verkopen van softwarelicenties. “Of het nu gaat om zorginstellingen, gemeenten of machinebouwers, veel organisaties in Nederland beschikken over meer licenties dan zij gebruiken”, legt Dsane uit. “Dat kan doordat er minder pc’s zijn dan licenties, meer werkplekken dan personeel en ook omdat bedrijven in de cloud gaan werken waardoor oude licenties komen te vervallen.” Qlicense neemt deze ‘overbodige’ softwarepakketten over en verkoopt ze weer of bemiddelt voor bedrijven die hun licenties zelf willen verkopen.”

 

Alternatief

Veel organisaties hebben niet altijd de allernieuwste softwareversie nodig, of zijn niet toe aan een stap richting de cloud. Tweedehands licenties biedt dan vaak een uitstekend alternatief voor zorginstellingen, bedrijven en gemeentes. Met een licentieadvies op maat van Qlicense wordt u niet gedwongen tot een stap naar de cloud of tot aankoop van de laatste versie van een softwarepakket terwijl dat nog niet past binnen de organisatie. Dsane: “Om organisaties te ondersteunen en te ontzorgen bij aan- en verkoop heeft Qlicense een betrouwbaar netwerk ontwikkeld dat specifiek op deze tweedehands licentiemarkt is gericht. Dit stelt Qlicense in staat om de beste prijs te bieden bij aankoop en het hoogste bod bij verkoop. Door een keiharde uitspraak van het Europese Hof in 2012 staat niets van aan- en verkoop van overtollige licenties in de weg. Uiteraard is het belangrijk om je als bedrijf aan de regels te houden.”

 

Tussenpartij

Qlicense opereert als deskundige tussenpartij die de aankoop en verkoop van de tweedehands licenties begeleidt. Dsane vertelt tot slot: “Het gaat vaak om Microsoft-softwarelicenties (zoals Office), maar het kan feitelijk om alle software gaan waar licenties voor nodig zijn. Dankzij Qlicense kunnen alle zorginstellingen, bedrijven, gemeentes hun overtollige software voor een aantrekkelijk bedrag verkopen en of juist met een gunstige korting veilige en betrouwbare softwarelicenties kopen.”

Neem voor informatie contact op met de experts van Qlicense via tel. +31 (0)85 06 00 660 of per mail: info@qlicense.nl

 

 

Gerelateerde berichten...

X