Van firewalls tot veilig bestanden versturen

IT-security volgens Contec

Contec is een distributeur van securityoplossingen die uitblinken op het gebied van stabiliteit én innovatie. Het bedrijf is heel selectief in de opbouw van zijn portfolio, en vertegenwoordigt alleen bedrijven die technisch gedreven zijn en oog hebben voor de lange termijn. Maar Contec doet méér. Sinds 2011 biedt het bedrijf een in-house ontwikkelde file-transfer oplossing voor de zakelijke markt, genaamd FileCap.

Bedrijven die grote bestanden naar collega’s of externe partijen versturen, konden tot voor kort terecht bij bijvoorbeeld WeTransfer. Sinds de invoering van de AVG is het belangrijk aan te tonen dat privacygevoelige informatie altijd veilig verstuurd worden. Dat betekent dat deze gegevens niet meer via WeTransfer, maar ook niet zomaar met een mailtje verzonden mogen worden. Privacygevoelige informatie moet geëncrypteerd zijn en men moet zeker weten dat de data alleen door de juiste persoon bekeken wordt. Dat kan met FileCap.

 

AVG-compliant

Accountmanager Thomas Calf: “FileCap is een product voor het uitwisselen van bestanden buiten de cloud om. Het is daarmee een stabiel en veilig alternatief voor publieke fileshare clouddiensten. De installatie van de FileCap-server vindt plaats bij de organisatie zelf of bijvoorbeeld in het datacenter van de FileCap-partner, vervolgens kunnen medewerkers gelijk aan de slag. Door de Outlook-plugin kunnen gebruikers heel makkelijk en veilig bestanden naar collega’s of naar derde partijen mailen, maar deze partijen ook uitnodigen veilig bestanden naar de gebruiker zelf te sturen. Het werkt dus twee kanten op.”

De oplossing beveiligt de bestandsuitwisseling op drie manieren. Alle data is in transit en op de FileCap-server volledig versleuteld met krachtige encryptie. Met de two-factor authenticatie kunnen bedrijven tevens instellen dat er naast een wachtwoord ook een sms-token nodig is om een bestand te downloaden. Ten derde maakt FileCap het onmogelijk voor beheerders om de inhoud van de bestanden te zien. Dat is vanuit het oogpunt van privacy, beleidsregels en wet- en regelgeving essentieel.

 

Hillstone, Mojo en Webroot

Hillstone Networks is een intelligente firewall-oplossing die Contec aanbiedt via het partnerkanaal. Het unieke aan Hillstone is de ‘behavioral intelligence’-techniek, hiermee kunnen klanten gebruikmaken van een realtime, intelligente analyse van het netwerkverkeer. Daarnaast levert Contec ook draadloze netwerkoplossingen van Mojo Networks en endpoint antivirusoplossingen van Webroot. De intelligente oplossingen van Mojo Networks bieden de unieke mogelijkheid de wifi access points via de cloud te beheren. De producten bevatten ook een hoge mate van veiligheid en geven inzicht in gebruikers. De oplossingen van Webroot leveren cloud-gebaseerde, multi-vector bescherming voor endpoints en bedrijfsnetwerken. Internetbedreigingen worden zo realtime opgespoord en gestopt, ongeacht de locatie van de internetverbinding.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.contec.nl en www.filecap.com

 

 

Gerelateerde berichten...

X