Veilig mobiel werken

Binnen de zorg wordt in toenemende mate gebruikgemaakt van tablets. Voor de medici en zorgmedewerkers is het gebruik van verschillende devices een grote verbetering voor hun dagelijkse werk. Maar voor veel it-afdelingen is het nog altijd een flinke uitdaging.

Hoe zorgt de it-manager ervoor dat de tablet op een veilige manier beheerd wordt binnen de bestaande infrastructuur van het ziekenhuis? Met een ‘software defined computing’ aanpak doet het er nauwelijks nog toe of de medisch specialist met een laptop, desktop of tablet werkt. Gecentraliseerd werkplekbeheer zorgt ervoor dat alle apparatuur heel eenvoudig en veilig beheerd wordt in een thin client omgeving. Bovendien gaat de apparatuur dan veel langer mee.

 

Beheer

Werkplekbeheer wordt een steeds grotere uitdaging. Niet alleen omdat de diversiteit aan apparatuur toeneemt, maar ook omdat veiligheid steeds belangrijker wordt. Digitale transformatie in een zorginstelling is goed, maar wel op een veilige manier. Bovendien is meer geld uitgeven aan onderhoud en beheer eigenlijk geen optie. Dus moet de it-afdeling op zoek gaan naar manieren om de werkomgeving zo te beheren dat kosten laag blijven, terwijl het werk verantwoord intensiveert met de inzet van nieuwe digitale toepassingen.

 

Voordelen

Daarom kiezen steeds meer zorginstellingen voor de oplossing van IGEL. Dankzij de inzet van de kleinste thin client ter wereld – de zogenaamde IGEL UD-pocket in de vorm van een USB-stick – kan de arts of verpleger in een handomdraai zijn laptop switchen van een Windows of Mac-omgeving naar een thin client. Anders gezegd: je kan het ene moment werken met de mogelijkheden van het lokale device en het andere moment de functionaliteiten vanuit de cloud gebruiken. Daarbij zijn alle voordelen rondom veiligheid en beheersbaarheid geborgd. Zodra je de UD-Pocket USB-stick in de laptop steekt, wordt de Virtuele Desktop Infrastructure (VDI) client geladen. Daarmee wordt desgewenst de lokale pc-functionaliteit volledig uitgeschakeld.

 

Besparing

Switchen van de laptop naar een cloud-omgeving kan natuurlijk ook zonder de IGEL UD-pocket. Maar dankzij deze USB-stick kan je lokale hardware met de gratis meegeleverde IGEL software volledig beheren. Zo kan de it-beheerder zelf bepalen wat hij aan of uit wil zetten op de laptop. En belangrijker nog, de it-afdeling zorgt voor optimale beveiliging. De meegeleverde beheersoftware is universeel, dus het maakt niet uit welk merk laptop in gebruik is. Dankzij de IGEL Universal Management Suite (UMS) kan elke willekeurige pc van alle bekende leveranciers eenvoudig beheerd worden. Laptops, desktops of tablets laten acteren als een thin client bespaart al gauw 30 procent op beheer- en onderhoudskosten. Apparatuur gaat veel langer mee, zorgverlenend personeel kan overal en altijd op hun eigen favoriete computer werken, en de it-afdeling weet dat het veilig en kostenverantwoord gebeurt.

Meer weten? Kijk verder op www.werkplekbeheer.org en www.igel.com.

 

 

 

Gerelateerde berichten...

X