What the FAX?

Veilig e-mailen in opmars bij overheid

Veel overheden en gemeenten zweren nog steeds bij hun faxapparaat. ‘Even faxen’ wordt nog altijd als erg handig en veilig ervaren. Maar is dat wel zo? Er moet eerst -geprint worden. Daarna volgt een wandeling naar de fax. En weet u dan wel zeker dat de juiste persoon het bericht – weer papier – in handen krijgt? Steeds meer overheden kiezen voor papierloos werken en hogere -veiligheid: Secure e-mail. U ook?

Jarenlang was faxen het buzzword binnen de kantoormuren. Maar nu o.a. KPN heeft aangekondigd in 2019 te stoppen met met ISDN, lijkt faxen stilaan over & out. De kersverse opvolger staat al geruime tijd klaar. U kent hem zeker: e-mail. E-mail is dan weliswaar ingeburgerd, maar zonder juiste beveiliging is de technologie ook verre van safe. In de praktijk mailen veel overheden vandaag onveilig, zo blijkt uit onderzoek. Het ging al flink mis toen een gemeenteambtenaar per ongeluk een Excel-bestand naar de verkeerde persoon stuurde. Gevolg van het datalek: 1500+ zorggegevens van burgers belandden op straat…

 

Cryptshare beveiligt en ­versleutelt

Om dergelijke missers te voorkomen, kiezen overheden steeds vaker voor Secure e-mail van Cryptshare. De software die het gemak van e-mail combineert met de voordelen van de fax. Cryptshare versleutelt de inhoud van e-mail, waardoor ambtenaren hun elektronische berichten volledig veilig kunnen verzenden en ontvangen. Dat doen ze overigens in hun vertrouwde e-mailomgeving, zoals Outlook. De ontvanger van een bericht kan de inhoud alleen openen met een wachtwoord, waarna de verzender een bevestiging krijgt. Zo weet u zeker dat gevoelige informatie niet in verkeerde handen terechtkomt. Alle persoonsgegevens en bestemmings­plannen, alle vergunningen, dossiers en vergaderstukken zijn safe.

 

Elimineer shadow-IT

Dankzij Crypsthare is het eenvoudiger dan ooit om veilig grote bestanden te mailen – versleuteld en zonder limietbeperkingen.
Ambtenaren zoeken nu nog vaak hun toevlucht tot gratis externe shadow-IT-oplossingen zoals WeTransfer of Dropbox. Een open uitnodiging voor data-inbreuken. Veilig e-mailen stuurt medewerkers positief in hun gedrag. Het maakt hen ook bewust van het AVG-beleid binnen de organisatie. Die bewustwording is meteen een cruciale stap richting AVG-compliancy.

 

Snel up & running

ECMsolutions biedt Cryptshare ook aan als hosted oplossing, waarvoor geen inhouse-infrastructuur nodig is. Die flexibiliteit helpt u om de uitgaven te beheersen.
ECMsolutions is al jarenlang specialist in het stroomlijnen van papieren en digitale bedrijfsinformatie, met oplossingen zoals secure e-mail, fax en digitaal archief. Bent u op zoek naar een degelijke oplossing voor veilig e-mailen? Ontdek dan hoe Cryptshare uw organisatie helpt.

 

Een vrijblijvende demo ­aanvragen?

De oplossing 21-dagen testen of de mogelijkheden bespreken met een consultant van ECMsolutions? Ga naar www.ecmsolutions.nl/oplossingen/secure-email

 

Gerelateerde berichten...

X