Wie ontzorgt de IT-manager?

De IT-manager in de zorg bevindt zich in een moeilijke maar ook mooie positie.  Opdrachtgevers, vaak een Raad van Bestuur, hebben over het algemeen weinig interesse in IT. Zij verwachten in ruil voor miljoenen een goede IT-dienstverlening en ook nog het voldoen aan NEN7510. Opdrachtgevers klagen over gebrek aan flexibiliteit, maar geven vaak niet thuis als voor de besluitvorming applicatie- of diensteigenaren worden gezocht.

De IT-manager moet steeds intensiever samenwerken met de afdelingen Medische Technologie en Facilitaire zaken. Hij moet in razend tempo nieuwe technieken invoeren terwijl de winkel openblijft en tevens wordt opgefrist.

Het lijken bedreigingen maar het zijn kansen. Steeds meer IT-organisaties zien dat ze daarom moeten beschikken over een compacte, toepasbare werkwijze. Men beseft dat niet de techniek, maar de werkwijze het succes van de IT-dienstverlening bepaalt. IT-medewerkers selecteren, installeren en beheren in onderlinge samenwerking hard- en software.

Het besef dat de werkwijze van IT-beheer bepalend is voor de kwaliteit verklaart het succes van de ISM-methode; ITIL, maar dan simpel en werkend.

Vandaar dat IT-managers in de zorg steeds vaker kiezen voor invoering van één geïntegreerde werkwijze. Ziekenhuizen en zorginstellingen zoals het UMCG, Jeroen Bosch, Antonie van Leeuwenhoek, Gelderse Vallei, Lentis en Visio hebben met de ISM-methode hun IT-dienstverlening significant verbeterd. Ze hebben meer grip en sturing op hun IT-afdeling gekregen en een basis gelegd voor de toekomst.

De positieve resultaten van een ISM-invoering zijn zowel intern als voor de klant al drie maanden na de start merkbaar. Stuurinformatie die een IT-manager nodig heeft, groeit snel en het voldoen aan NEN7510 wordt meegenomen als standaardonderdeel van de werkwijze. De onderlinge taakverdeling van de medewerkers is aangescherpt en al het werk wordt vastgelegd in één helpdesktool en daardoor bestuurbaar en verbeterbaar. De IT-afdeling gaat steeds meer als team functioneren, samenwerken. En het belangrijkste: servicegerichte kwaliteitsverbetering is onderdeel geworden van cultuur en werkwijze.

 

ISM, samen-werken aan betere dienstverlening.

Wilt u samen met ons ideeën en kansen bespreken? Kom langs op Zorg & ICT, of maak een afspraak.

www.ismportal.nl  050-5791387  info@servitect.com

Gerelateerde berichten...