Zal Oracle Primavera Cloud een spelbreker zijn in 2021?

Oracle Primavera Cloud (OPC), met de visie om de tool te zijn die alle kennisgebieden binnen project controls zal afdekken, Oracle Primavera Cloud, (voorheen Oracle Prime Project en Oracle Primavera Prime) krijgt echt steeds meer interesse vanuit de markt. Wij geloven dat 2021 wel eens het jaar van de doorbraak voor OPC zou kunnen worden…

Geschiedenis

Toen Oracle Construction and Engineering team ons Oracle Primavera Cloud voorstelde waren we enthousiast over het idee (om één geïntegreerd project controls platform te hebben), maar we hadden onze twijfels omdat we die “we kunnen het allemaal” speech al heel vaak gehoord hebben en het blijft vooral een roadmap van veel softwareleveranciers. Ik denk dat de eerste jaren moeilijk zijn geweest voor Oracle maar ze bleven investeren in dat idee. Bij Primaned en bij Proove (voorheen Primaned Belgium) zijn we één van de eersten die er voor gingen. Vandaag is die klant (SPG Dry Cooling en inmiddels vele meer.) er heel blij mee en gebruikt hij het op grote schaal.

Waarom zou 2021 een verschil maken?

Toen we in gesprek waren over OPC, namen we altijd enige reserve vanwege het feit dat, zelfs in 2020, de tool ons nog steeds achterliet met onvervulde eisen op een aantal kleine elementen. Dingen zoals het laden van een planning met kosten, wat je zou verwachten van elke planningstool, waren toen nog niet mogelijk (nu wel). Oracle heeft echter hard gewerkt en gaat op die manier door, zodat we in 2021 duidelijk kunnen stellen dat OPC een sterke en betrouwbare tool is die doet waar het voor bedoeld is en zelfs meer!

Dus op dit moment hebben wij een oplossing die:
• Een zeer sterke concurrent is in de markt van planningssoftware: Het heeft de kracht van P6, het is gemakkelijker te gebruiken en brengt prachtige verbeteringen aan. Baseline management, het creëren en vergelijken van scenario’s, geïntegreerde DCMA planning check, … zijn enkele van de elementen die veel eenvoudiger zijn in OPC in vergelijking met P6. Het gaat soms zelfs om kleine dingen zoals de “remaining curve” die begint aan het einde van de “actual curve”. Vandaag denk ik dat de meeste bedrijven die P6 gebruiken OPC zouden moeten verkiezen (vooral met de komende EVM verbeteringen waarover we het later dit jaar zullen hebben).
• Een sterke kwantitatieve risico-analyse bevat die rechtstreeks kan concurreren met Primavera Risk Analysis (PRA) en vele andere van dat soort terwijl het geïntegreerd is met de planningsomgeving (vermijden van massa’s import/exports, duplicatie van gegevens. In januari 2021 hebben ze zelfs een nieuw weertype risico’s geïntroduceerd waarmee u risicoanalyses kunt uitvoeren op basis van probabilistische kalenders.
• Het is niet alleen een multi-project risico & tijd controle tool, maar het is ook een zeer sterk portfolio management, workflow based, project selectie oplossing! Een van onze klanten heeft het zo geïmplementeerd dat ze zowel project portfolio management hebben als project management tot op taakniveau (lean).
• Al het bovenstaande wordt uiteraard ondersteund door een reporting & dashboard engine en het platform zelf is een van de gemakkelijkst te gebruiken.

Bovenstaande punten zouden voor ons voldoende moeten zijn om OPC serieus te overwegen wanneer u vandaag een project management oplossing kiest. Bedenk echter wel dat het een cloud & evoluerende oplossing is die steeds verder verbeterd zal worden terwijl u het al gebruikt. En dan, als we naar de toekomst kijken, zijn er 3 zeer goede redenen om in de toekomst van deze oplossing te geloven en wij denken, dat 2021 daarvoor de sleutel zal zijn:

• Allereerst zal deze evolutie doorgaan en zal de suite elke maand beter worden
• Vervolgens zullen Oracle Primavera Cloud en Oracle Aconex blijven fuseren om uiteindelijk dat ene geïntegreerde projectcontroleplatform te maken waar we al zo lang van dromen.
• Ook heeft Oracle in stilte zijn Construction Intelligence Cloud vrijgegeven, die uw gegevens uit het verleden gebruikt om suggesties en benchmarks te maken met behulp van machine learning. We hebben goede redenen om aan te nemen dat dit binnenkort ook op OPC zal worden toegepast

Conclusie

We hebben al een hele geschiedenis met OPC. We waren één van de eerste Oracle-partners die in dit idee geloofden en ik denk dat we 2021 gelijk hebben gekregen. Al onze implementaties waren zeer succesvol en de klanttevredenheid is hoog. Vandaag is het een supersterke oplossing voor een bedrijf dat geïntegreerde projectcontroles wil, maar wat nog beter is, is dat elke keer als we een gesprek hebben met de productontwikkeling van Oracle, we een sterke afstemming voelen op het einddoel!

Meer weten of dit onderwerp op 10 juni 2021 zullen Suzanne Oudwater en Paul Vogels van Primaned hierover een presentatie geven op Glimpse of the future : Interesse meld u hier aan.

Originele Auteur: Frédéric Debouche
Nabewerking: Paul Vogels

Gerelateerde berichten...

X