Vanaf mei apps voor Apple leren maken op Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN)

De Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) biedt studenten vanaf mei dit jaar intensieve trainingen aan om apps voor in de Appstore van Apple te maken.

De begeleiding wordt gedaan door trainers van Apple zelf. Zij begeleiden ook de docenten van de HAN. Een IT-achtergrond of kennis van programmeren is daarvoor niet nodig.

 

Enige

De HAN is de enige hoger onderwijsinstelling in ons land die een dergelijke deal in de wacht sleepte. Volgens de Gelderlander stapten twee HAN-medewerkers naar het hoofdkantoor van Apple in Amsterdam. Ze wilden studenten graag meer laten werken met Apple’s programmeertaal Swift. Apple reageerde positief en het plan was al snel rond.

Vanaf september wordt de cursus ook een minor voor alle HAN-studenten. Wie de module met succes afrondt is zelf in staat om zelf apps te maken. Ze kunnen die ook zelf in de Appstore zetten. Per app betalen de makers dan wel 80 euro.

 

Losse cursus

De HAN onderzoekt nog of Swift uiteindelijk ook een losse cursus kan worden. Zo kunnen ook bedrijven en leraren uit het basis- en voortgezet onderwijs ermee leren werken.

Door heel Europa werkt de techreus met zo’n 70 hoger onderwijsinstellingen samen. Eerder werd al wel samenwerking gezocht met bedrijven. Zo is FocusCura sinds kort het eerste Nederlandse bedrijf dat Apple Mobility Partner is geworden. Het bedrijf kan zo gebruik maken van Apple’s expertise en bereik.

De Nederlanders doen meteen boter bij de vis door de lancering van nieuwe e-Health apps voor iOS die thuiszorg ondersteunen: een telemonitoringsoplossing en een app waarmee senioren eenvoudig met hun zorgnetwerk kunnen communiceren.

 

Gerelateerde berichten...

X