Veeam benoemt Anand Eswaran tot Chief Executive Officer

Partnernieuws van Veeam

Voormalig President en Chief Operating Officer van RingCentral en Microsoft Corporate Vice President zal de innovatie en groei van Veeam leiden als marktleider en vertrouwde partner in veilig gegevensbeheer en dataprotectie

Veeam Software, leider in back-up-, recovery- en databeheeroplossingen voor moderne dataprotectie, heeft Anand Eswaran benoemd tot zijn nieuwe Chief Executive Officer (CEO) en als lid van de Raad van Bestuur van het bedrijf. William H. Largent (Bill Largent) zal terugtreden als CEO om zich te concentreren op zijn rol als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Veeam, dat dit jaar de 1 miljard dollar aan Annual Recurring Revenue (ARR) overschreed en inmiddels meer dan 400.000 klanten heeft, vormt het hart van het data-ecosysteem en orkestreert dataverplaatsing, controle en vertrouwde bescherming in elke omgeving en in de hybride cloud.

Eswaran start bij Veeam vanuit een succesvolle periode bij RingCentral, waar hij President en Chief Operating Officer (COO) was en waar hij toezicht hield op de exponentiële groei en uitbreiding van het klantenbestand. In de meest recente financiële resultaten van het bedrijf onder leiding van Eswaran, rapporteerde het een ARR van 1,6 miljard dollar, een stijging van 39% op jaarbasis.

Bill Largent is een belangrijke pijler geweest voor het bedrijf de afgelopen 15 jaar. Onder het leiderschap van Largent heeft Veeam in 2021 een recordjaar beleefd en werd het voor de vijfde keer door Gartner erkend als leider in zijn 2021 Magic Quadrant voor Enterprise Backup and Recovery Solutions – en dankzij de sterke groei, verzekerde het zich van de nummer twee positie wereldwijd op het gebied van marktaandeel.

“Het datamanagementlandschap evolueert in een exponentieel tempo. Veeam is de ware marktleider en de meest vertrouwde partner om klanten te helpen veilig te navigeren door alle complexiteit en om de gegevens te beschermen die het bedrijf draaiende houden. Om deze positie te versterken, blijven we de status-quo uitdagen, innoveren en ervoor zorgen dat we anticiperen op de behoeften van de klant”, zegt Bill Largent, voorzitter van de Raad van Bestuur van Veeam.

Eswarans strategische visie, inclusief leiderschap en track record in het stimuleren van groei, wordt breed erkend in de markt. Daarnaast heeft hij de perfecte achtergrond om Veeam te leiden om de volgende 1 miljard dollar aan ARR, en meer, te behalen.

Ga voor meer informatie naar www.veeam.com/nl

Lees ook:

Gerelateerde berichten...