Veilig werken op de computer zonder kabels en wachtwoorden

Veilig werken op de computer zonder kabels en wachtwoorden. Volgens Intel wordt het binnenkort werkelijkheid. Het bedrijf kondigde op de ‘consumer electromics’-beurs (CES) in Las Vegas, Verenigde Staten, deze week een aantal vernieuwingen aan die ook zakelijk gezien zijn impact zullen hebben.

True Key, zoals de nieuwe toepassing heet, is een nieuwe cross-platformtoepassing die gebruikmaakt van persoonlijke kenmerken om veiliger en makkelijker in te loggen. Denk daarbij aan  gezichts- of vingerafdrukherkenning, of een persoonlijk apparaat. True Key komt beschikbaar op iOS, Android, Windows en Mac, en voor alle populaire browsers. Daarnaast zal het standaard worden geïnstalleerd op apparaten van HP en Lenovo. De komende maanden al wordt het verwerkt als onderdeel van McAfee LiveSafe. De overige toepassingen moeten eind dit jaar op de markt verschijnen.

HP en Intel maakten op de beurs verder bekend dat ze gaan samenwerken in 3D-printing. Een Intel Core i7 processor zal de basis vormen van de nieuwe HP Multi Jet Fusion. Deze technologie zorgt dat de snelheid en kwaliteit van 3D-printing aanzienlijk omhoog gaan, terwijl de kosten lager worden. Verder start dit jaar ook een samenwerking met een aantal grote Amerikaanse bedrijven rondom draadloos opladen. Details daarvan zijn nog niet bekendgemaakt, wel dat het gaat om samenwerking met onder andere de Mariott hotelketen, en Jaguar.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...