Verizon: zakelijk IoT in opmars maar zorgen houden aan

robot botnet

In 2020 is het aantal IoT-verbindingen ten opzichte van nu veviervoudigd tot 5,4 miljard. Dat voorspelt het nieuwe onderzoeksrapport “State of the Market: The Internet of Things (IoT) 2015”, door ABI Research uitgevoerd in opdracht van Verizon. Tegelijkertijd maakt nu echter slechts 10 procent van alle bedrijven op brede schaal gebruik van IoT-technologie.

De IoT-groei is in de productiesector het grootst. Sterke stijgers zijn ook de thuisbewaking en de financiële dienstverlening en verzekeringen. Veel groei gaat volgens Verizon de komende jaren zitten in de autobranche. Het grootste deel van de wereldwijde automarkt hanteert inmiddels een ‘connected car-strategie’.

De groei van Verizon’s eigen IoT bevestigt de huidige trends. Het bedrijf zag 45 procent jaar-over-jaar omzetgroei in haar IoT-activiteiten in 2014. Het aantal 4G LTE-activaties steeg met 135 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Verizon beheert momenteel meer dan 15 miljoen IoT-verbindingen voor klanten in uiteenlopende sectoren.

 

Toch een laag pitje

Ondanks de recente groei en de wereldwijde belangstelling voor IoT staat de toepassing van IoT binnen het bedrijfsleven relatief gezien op een laag pitje. Naar schatting maakt slechts 10 procent van alle bedrijven op brede schaal gebruik van IoT-technologie. Dit komt volgens de onderzoekers doordat veel organisaties nog in de pilotfase zitten of wachten op de bevindingen van early adopters.

Verder is het formuleren van een praktische strategie en de ontwikkeling van de IoT-oplossingen zelf nog steeds een complexe opgave. Ontwikkeling en toepassing van branchestandaarden, bijvoorbeeld rond beveiliging, is daarbij een eerste vereiste.

Wat ook zal helpen in de komende jaren is de groei van kant-en-klare IoT-oplossingen. Ze verschijnen in toenemende mate op de markt als alternatief voor de traditionele maatwerkoplossingen.

Verder kunnen digitale certificaten een antwoord bieden op de groeiende zorgen van directieleden en de publieke opinie rond beveiliging en cybercrime. Zo kan voldaan worden aan de eisen van wet- en regelgeving.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...