Volledige webwinkel Amazon volgend jaar naar Nederland

Amazon

Amazon komt volgend jaar als volwaardige webwinkel naar Nederland met als url amazon.nl. Dat stelt althans Emerce, die de conclusie trekt uit documenten van het bedrijf die zijn gelekt. Wanneer het precies gaat gebeuren is nog niet bekend.

De stukken zijn eigenlijk gericht aan een aantal Nederlandse handelaren. Ze zijn bedoeld om ze alvast te informeren over de op handen zijnde komst naar ons land van de grootste webwinkel ter wereld.

 

Voorbereiding

Het bedrijf schrijft dat leveranciers en verkopers ter voorbereiding van de start van de Nederlandse tak van het bedrijf al een bankrekening voor Nederland kunnen aanmaken. De stukken zijn inmiddels ook op Linkedin te vinden in de besloten groep ‘Amazon Expert Group Netherlands’.

Tot nu toe verkoopt Amazon in Nederland alleen E-books. Wie wel wil shoppen bij de webwinkel moet gebruikmaken van de Duitse versie Amazon.de. Daarbij kun je als Nederlandse consument al wel betalen met iDeal. De site is ook al deels vertaald in het Nederlands, maar heeft nog wel vertaalfouten. Wel is het nu al zo dat het bedrijf met dat Duitse portaal al rond de drie miljoen producten binnen een dag levert aan de Nederlandse consument.

De bedoeling is dat de nieuwe Nederlandse vestiging ook gaat werken met Nederlands personeel. Dat blijkt volgens Emerce ook uit de gelekte stukken. De goederen komen nog wel uit bijvoorbeeld Duitsland. Vooralsnog komt er dus nog geen distributiecentrum in ons land te staan.

Hoe dat personeel wordt geworven is nog even afwachten. Vorig jaar bleek bijvoorbeeld dat de sollicitatierobot die het bedrijf gebruikt discrimineert.

 

Gerelateerde berichten...

X